Vox insisteix a il·legalitzar a partits que no creuen en la unitat d’Espanya

Vox veu "lògic" que no puguen concórrer a les eleccions formacions polítiques que no renuncien a "fragmentar Espanya".

PublicitatAVL

Vox veu “lògic” que no puguen concórrer a les eleccions formacions polítiques que no renuncien a “fragmentar Espanya”, igual que es va il·legalitzar Batasuna en 2003 per la seua vinculació amb ETA.

Així ho ha expressat el seu portaveu en el Congrés, Iván Espinosa de los Monteros, qui ha recalcat en una entrevista en RNE, recollida per Europa Press, que “farà tots els esforços” per situar fora de la llei els partits que no creuen en la unitat d’Espanya.

PublicitatRovira  

Després de les paraules del regidor a Madrid Javier Ortega Smith al PNB sobre que promourien la seua il·legalització, Espinosa de los Monteros ha fet un paral·lelisme amb la situació de Batasuna en 2003 quan se li va impedir concórrer als comicis per “no renunciar a la violència”. “El que diem és igual de lògic”, ha assenyalat.

“Abans, en els 90, era la violència el que més ens preocupava, hui superat eixe moment, segueix havent-hi objectius polítics com la fragmentació d’Espanya i no té sentit que es permeta jugar en el terreny del parlament als qui no creuen en la unitat nacional”, ha afegit el dirigent de Vox.

Ha defès que aquests plantejaments formen part de la llei en països com Portugal o Alemanya, que compten amb sistemes que es “defenen” dels qui “volen trencar el país”. “És una mesura molt sana i que molts espanyols comprendrien”, ha indicat Espinosa de los Monteros.

CATALUNYA: “NO ES POT DIALOGAR AMB L’ATRACADOR”

Preguntat per la posició de Vox cap a la crisi a Catalunya, Espinosa de los Monteros ha recalcat que el diàleg “amb colpistes, no es pot” i ha comparat el cas amb un “atracament”: “no es pot parlar amb l’atracador”.

“No es pot ser equidistant, a l’atracador cal detindre’l i posar-lo a disposició judicial i una vegada haja complit la seua condemna, amb l’entorn es pot amable”, ha assenyalat el portaveu parlamentari de Vox, però ha insistit que no es pot mantindre un diàleg amb els qui, al seu juí, atempten contra la sobirania.

Amb tot, entén que després caldrà realitzar una tasca de “restaurar els afectes” entre catalans i la resta d’espanyols, de “40 anys mínim”. “Hi ha hagut gent que utilitzant les estructures de l’Estat s’han passat 40 anys volent trencar els vincles”, ha explicat.