17.3 C
Valencia

VOX vota NO a la proposta amb motiu del 25N en la diputació de València

La sala de la diputació s'ha convertit en un debat que ha girat al voltant del Dia Internacional contra la Violència de Génere.

- Publicitat -AVL

La regidora del PSPV-PSOE, Isabel García Hernández, presentava en el ple l’acta redactada per totes les formacions polítiques que componen la sala –a excepció de Vox- respecte al 25N, Dia Internacional contra la Violència de Gènere, que recollia en 6 punts la proposta d’actuació per a una data assenyalada en la lluita per la igualtat. Els punts recollits eren:

• Reafirmar el compromís de la Diputació de València en la lluita contra la violència masclista i les desigualtats que la legitimen i perpetuen.
• Continuar implementant mesures integrals de prevenció, detecció, sensibilització i intervenció.
• Continuar reforçant el treball iniciat per les corporacions locals per a erradicar la violència que pateixen les dones a la província de valència a través de la xarxa de municipis protegits contra la violència de gènere
• Instar al govern d’estat que desenvolupe la legislació necessària per a incloure totes les violències contra les dones reconegudes en el conveni d’Istanbul
• Reforçar el compromís de la Diputació de valència per a facilitar a través dels mitjans públics dels quals disposa tota classe de campanyes dirigides a la prevenció, orientació i conscienciació.

Una proposta simple i plana, mancada de profunditat ni propostes concretes d’actuació, que resulta més una llista de desitjos ara que s’acosta l’any nou que una proposta d’actuació. Poc més que una picada d’ullet institucional a la lluita feminista. “La violència contra les dones no és una cosa que es resolga amb paraules buides” deia Rocío Gil, regidora de Ciutadans, per a explicar la falta de consens que hi ha hagut enguany, primera vegada que no s’emetrà una declaració institucional.

Així i tot, cap partit ha volgut deixar passar el tren i tots s’han sumat a la proposta, tots menys Vox. Joaquín María Alés Estrella ha mostrat el seu desacord i oposició a la proposta per estar emparada en la llei del 2004, una “llei inefable que criminalitza a l’home” segons les seues paraules. Joaquín remarcava que la llei de violència de gènere exclou la violència que es dona entre persones del mateix sexe en l’àmbit de parella esta dir que esta violència sí que es recull però en altres lleis per qüestions criminològiques i a causa de les causes que l’originen –diferents de la violència masclista sobre la dona- és tractada de manera diferent penalment, perquè la finalitat del codi penal és combatre eficaçment cada tipologia delictiva i per a això requereix abordar-les de manera diferent.

Malgrat les rèpliques de la regidora del PSPV-PSOE Isabel García, que ha acusat Alés de pretendre “confondre amb un tema en què Espanya a més ha sigut pionera”. “Parlar de denúncies falses, guerra de sexe i acusar immigrants és mentir i frivolitzar sobre la violència de gènere” ha respost García al representant de Vox.

Francesc Xavier Rius Torres, regidor de Compromís, també s’ha sumat al debat, remarcant el masclisme que continua inert en la nostra cultura fent servir el refranyer espanyol i recordant les paraules d’Alicia Ros –diputada de Vox- “En comptes de feminisme, posaria d’assignatura cosir, apodera molt cosir un botó” i que també va titllar de “càncer” al feminisme. Així i tot, per a Alés la solució –almenys l’única que ha proposat- és l’enduriment de les penes davant els maltractadors i violadors, exercint l’amenaça penal com a vareta màgica per a solucionar el masclisme a pesar que els estudis criminològics han demostrat que l’element dissuasiu del càstig penal és ineficaç.

Tot este debat ha conclòs amb una votació unànime en la qual Alés ha sigut l’únic a alçar la mà en contra de la proposta, quedant aprovada la moció.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,795FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un brot de coronavirus a Càlig

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 7 persones malaltes

Detectat un brot de coronavirus al Poble Nou de Benitatxell

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 12 persones malaltes

Sanitat declara 2 brots de covid-19 a Vinaròs i 1 a Peníscola

Un dels brots s'ha donat en una empresa de Vinaròs.

Onda dispara els índex de contagis: 2 brots amb 27 casos

Es tracten de dos brots nombrosos que disparen la taxa de contagis de la localitat i converteix la localitat en un "punt calent" de covid-19.

438 contagiats més i 5 morts per cotonavirus des del dissabte

El nombre de persones ingressades per coronavirus es redueix un 8% en una setmana i els pacients en UCI un 6%
- Advertisement -

: Valencià