VOX qualifica de “perjudicial” l’ordre de detenció de Gabriel i Puigdemont

En un desdejuni amb la premsa, Santiago Abascal, acompanyat pel president de Vox València, Jose María Llanos, ha explicat que l'execució d'esta ordre "podria ser perjudicial per a la causa, en funció dels delictes pels quals eixos països lliuren a estes persones".

El president nacional de VOX, Santiago Abascal, ha afirmat avui a València que l’ordre de detenció internacional sobre Anna Gabriel i Carles Puigdemont “pot ser perjudicial” per a la causa judicial, ja que serien jutjats per delictes “absolutament menors”.

Abascal ha fet estes afirmacions a València després que ahir la Fiscalia haja demanat al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena que dicte una ordre d’empresonament contra l’exdiputada de la CUP Anna Gabriel després de la seua fugida a Suïssa i que curse una ordre internacional de detenció i lliurament a les autoritats d’este país per a la posterior demanda d’extradició.

En un desdejuni amb la premsa, Santiago Abascal, acompanyat pel president de Vox València, Jose María Llanos, ha explicat que l’execució d’esta ordre “podria ser perjudicial per a la causa, en funció dels delictes pels quals eixos països lliuren a estes persones”.

“Podria ocórrer com en el cas d’Artur Mas, que siguen jutjats per delictes absolutament menors, quan les acusacions són veritablement greus i, nosaltres, volem que se’ls jutge pels delictes de rebel·lió o, alternativament, de sedició”, ha apuntat Abascal.

Davant esta qüestió, el president de Vox ha expressat que “potser és millor esperar al fet que tard o d’hora Anna Gabriel i Carles Puigdemont tornen a Espanya”, i ha manifestat la seua “confiança” en el criteri que manifeste el jutge Llarena.