Una moció de VOX a Castelló uneix PSPV-PSOE, PP, Compromís, Podem i Ciudadanos en la seua contra

La proposta desestimada i durament criticada per tots els partits proposava "la revocació de l'adhesió a la Federació espanyola de municipis i províncies (FEMP) i l'eixida de l'associació".

Comptades són les vegades, a excepció de les Declaracions Institucionals, en què es poden veure alçats els braços de populars i socialistes votant una mateixa proposta a l’ajuntament de Castelló però VOX ho ha aconseguit. Un fet que, com la mateixa alcaldessa ha comentat “sense que servisca de precedent”, ha unit en contra de la moció presentada a la resta de partits amb representació al consistori que a més li han dedicat contundents crítiques.

La moció presentada per Vox en la que es demanava “la revocació de l’adhesió a la FEMP i eixida de l’associació”. Un organisme, la FEMP, qualificat pel regidor de Vox, Luciano Ferrer de “chiringuito administrativo y partidista”. Ferrer ha parlat de la despesa que suposa, del poc paper que té i que un dels seus objectes és la de “generar llocs de treballs per amics”.

En resposta, cal destacar la intervenció del popular Vicent Sales que, a més aprofitant esta moció per la qual ha carregat amb duresa contra el partit d’Abascal, ha acusat també l’alcaldessa de ser més fidel “al seu partit que als castellonencs”, en referència a una passada votació d’esta entitat en què es proposava la gestió de part dels fons municipals a través d’esta entitat.

“A la primera vegada que ha tingut l’oportunitat de donar veu a la seua ciutat, s’ha plegat als interessos del seu partit” ha afirmat Sales referint-se a l’alcaldessa i el seu paper a la FEMP. “

Tampoc ha prosperat una altra moció, en esta ocasió de Ciudadanos, “per a incentivar la reactivació del comerç”. La portaveu del PP Begoña Carrasco ha defensat la proposta de la formació taronja a la qual s’ha sumat i ha fet menció de propostes similars vinculades també al comerç recordant que el govern municipal no va permetre que cap progressara.

Infermera Escolar

La infermera Escolar també ha estat objecte de debat a partir d’una moció presentada pel grup popular “per a la posada en marxa del servei d’infermeria escolar en la resta de centres d’educació primària a Castelló de la Plana”. Una contundent Maria España ha defensat la proposta, referint-se també a la vegada a la situació dels docents de la ciutat i mostrant-los el seu agraïment per començar un curs sense el suport necessari.

Maria España li ha demanat empatia amb els docents, a l’alcaldessa en referència a totes les tasques que estan desenvolupant i que no pertanyen a l’àmbit docent. A més, ha reiterat la importància d”esta figura sanitària en estos moments, pregant-t’hi de nou a Marco que demanaré al President autonòmic, Ximo Puig que implementara esta figura, ja que cal recordar que sanitat és competència autonòmica i no municipal. “Es el momento de elegir o sus colores o los menores de Castellón”, ha conclòs España en la mateixa línia argumentaria del seu company Sales.

En total, dos hores i mitja d’un ple ordinari amb cap sorpresa però sí amb alguns moments destacables com l’aplaudiment final dedicat a la Maria Dolores Fernández, una funcionària de l’ajuntament que es jubila després de 37 anys en la casa consistorial i que la secretària de l’Ajuntament ha demanat a tota la corporació municipal.

D’altra banda, al Despatx Extraordinari del Ple d’este mes, s’ha inclòs la presa de possessió com a regidora de Marinela Monica Barabás, després de la marxa de Rafa Simó.

Anecdòtica també, o si més no, comentada en les files populars ha estat la intervenció de la regidora de Gent Gran, Salut i Cementeri, Isabel Granero que ha tret una fotografia de Carlos Fabra i la portaveu actual Begoña Carrasco al final del torn de rèplica en el debat de la moció sobre la infermera escolar, i en el que ha detallat els salaris d’alguns dels polítics anteriors del PP.

CatalanSpanish