Vuit Associacions d’Escriptors de la província i cinc ONG es donen cita en l’estació d’autobusos d’Alacant

És la primera trobada cultural de literats que desitgen que els seus llibres viatgen pel món i l'escenari triat és idoni per açò

En l’equador de la fira, que es va iniciar aquest dilluns 26 de març en l’estació nova d’autobusos d’Alacant, les vuit associacions d’escriptors juntament amb les cinc ONG, estan tenint una setmana de trobades i de curiosos que s’acosten a les seues taules amb més de 500 títols de llibres de totes les temàtiques des de poesia, fins a històries de suspens, novel·les, assaig, llibres d’autoajuda… Maruja Moyano, secretària de l’Associació d’Escriptors d’Alacant, col·lectiu que ha organitzat i promogut l’esdeveniment, lamenta la poca ajuda rebuda per part de les administracions i a punt d’acabar aquesta fira aquest dijous 29 de març, ja estan pensant en les pròximes cites. Encara que no podran estar en la fira del llibre d’abril, pel veto de l’Associació de Llibreters d’Alacant que no van voler que estigueren en aquest certamen, però si estaran en la fira de l’estació de trens d’Adif en el seu hall, del 5 al 8 de juliol, segons ha explicat Moyano. Antonio Zapata Pérez de l’agrupació El Picudo Blanco d’Elx, un dels col·lectius que estan en la fira de l’estació, considera que aquest tipus de cites, a més d’aconseguir bones relacions amb altres escriptors, concedeix l’oportunitat que els escriptors que és autoediten els llibres puguen donar-se a conéixer. A la I fira del Llibre d’Autor d’Alacant i Província a part de les dues associacions ja citades estan l’Associació Poètica Crisálida d’Alacant, el Liceu Poètic de Benidorm, Gramàtica Parda d’Elda, l’Estació de les Paraules d’Asp, Escriptors en la seua Tinta d’Elx i Anuesca del Campello.

d'autobusos Actualitat Valenciana
Josep Manel Sánchez

Quant a les ONG estan KaramCocemfeFelinos Lo MorantAsoka el Gran i l’Associació de Fibromiàlgia. Pilar Esteva Pardo, presidenta d’Asoka, una ONG dedicada a la recollida d’animals abandonats, ferits, malalts i vells, explica que la seua labor en aquesta fira és el de donar-se a conéixer i del que recapten dels objectes que embenen, servirà per a poder cobrir les despeses, d’igual forma Antonio Ripoll, president de l’Associació Felinos Lo Morant, que espera recaptar alguns diners. Aquesta associació es dedica a rescatar gats ferits, atropellats i abandonats. De la mateixa forma que l’Associació d’Escriptors, aquestes ONG tampoc reben cap subvenció, per a sufragar la quantitat de despeses de veterinària, l’aliment animal i el manteniment com a col·lectius preocupats pels animals que acaben en els carrers de les nostres ciutats, segons compte Esteva, al mes es gasten una mitjana d’uns 4.000 euros que amb prou faenes poden sufragar. Ripoll explica que fa alguns anys van fer un estudi de les colònies de gats de la província i van poder constatar d’unes 200 colònies que seria una mitjana d’uns 20 felins per comunitat que arribarien a ser aproximadament uns 4.000 gats, no obstant això, Ripoll precisa que no són xifres exactes, ja que podrien ser molts més. Els dies passen les seues fulles com els llibres, per açò, els viatgers i curiosos no s’han de perdre aquesta cita amb la qual poden conversar directament amb els responsables que donen vida als textos, esperant que algú els adopte. Els horaris per a anar a visitar aquesta fira literària i solidària són de 9.30 del matí fins a les 20 de la vesprada ininterrompudament, i qui sap, a l’igual algú s’emporta una dedicatòria i un amic de les plomes amb el qual conversar.

Rovira  
d'autobusos Actualitat Valenciana
Asociació d’Escriptors d’Alacant
PublicitatJuega Limpio Orihuela

1 comentari