La desaparició de Wafa, la jove de Carcaixent, no va ser voluntària

Els investigadors no relacionen este cas, de moment, amb el de Marta Calvo.

Publicitat

La jove Wafa, de 19 anys, va desaparéixer el passat 14 de novembre a Carcaixent  i, encara que al principi els investigadors no ho relacionen amb el cas de Marta Calvo, sí que treballen “claríssimament” amb la hipòtesi que no siga una desaparició voluntària, tal com s’havia apuntat en un primer moment.

“Ja estem treballant claríssimament que no siga una desaparició voluntària. Eixa valoració inicial venia donada perquè dies després de la seua desaparició esta xica va esborrar les xarxes socials, i semblava raonable entendre que haguera sigut ella mateixa. No tenim res clar que tinga cap mena de relació. Estem parlant d’una desaparició no voluntària, esta és la hipòtesi de treball”, ha explicat el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio.

PublicitatRovira  

Així mateix, ha anunciat que la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, que ja treballa en la investigació del cas de Marta Calvo, se sumarà també a les perquisicions sobre la jove de Carcaixent: “Així ho vaig sol·licitar ahir i seguirà per les línies d’investigació que tenim, que al principi no ho relaciona amb el detingut”.

Possible relació de Palma amb dues morts anteriors
A més, les forces de seguretat remenen que Jorge Ignacio Palma, el detingut per la desaparició de Marta Calvo, que ha reconegut haver-la esquarterat, haja repetit el mateix ‘modus operandi’ en altres casos que guarden “certes similituds” amb el d’esta jove de la qual no es tenen notícies des del 7 de novembre i el cos del qual es continua buscant per la zona de Manuel i voltants.

Així ho ha manifestat el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, que ha assegurat que “s’està investigant” la relació de Palma amb la mort d’almenys dues dones a València en la primera meitat d’enguany.

Es tracta de la defunció al juny d’una jove que exercia la prostitució en un habitatge del valencià barri de Ruzafa i el d’una altra dona que treballava en una casa de cites de l’Eixample d’esta mateixa ciutat i que va morir a l’abril, dies després de romandre ingressada en coma induït i després d’haver mantingut relacions amb un client que es va anar precipitadament del lloc.

Investigació en altres comunitats
Igualment, ha insistit que “no hi ha un nombre” de casos definit, atés que “els diferents equips d’investigació territorials hauran de revisar els que puguen ser semblants per a veure si hi ha alguna possibilitat” que estiguen relacionats.

“És cert que quan apareix una primera coincidència és obligació de les Forces i Cossos de Seguretat investigar-ho i s’està tractant de veure aquells casos que pogueren tindre certes similituds, estudiar les possibles connexions”, ha apuntat Fulgencio, que ha explicat que es reobrin casos per a “no deixar res al descobert”.

Ha subratllat que, en qualsevol cas, “és molt prompte per a determinar si pot haver-hi connexions o no” entre estos casos i el de Marta Calvo i ha indicat que la investigació s’estén a altres comunitats autònomes. “No descartem res, però no deixem d’investigar”, ha emfatitzat.

PublicitatJuega Limpio Orihuela