```
viernes, 26 abril 2024

Derrota del Villarreal en el Wanda Metropolitano (2-0)

El Villarreal cau davant l'Atlético de Madrid, malgrat oferir una bona imatge al feu matalasser (2-0).

El Villarreal va caure en la seua visita al Wanda Metropolitano (2-0). Els grocs no van poder puntuar davant l’Atlético de Madrid en un partit molt disputat en què el Submarí va oferir una imatge competitiva, va comptar amb ocasions i va inquietar un Atlético de Madrid sòlid i precís, que es va embutxacar els tres punts fruit del seu encert en els últims metres.

El conjunt ‘groguet’ va saltar a la gespa del Wanda Metropolitano amb deu dels onze protagonistes que van aconseguir la victòria el passat cap de setmana davant el Sevilla en l’Estadi de la Ceràmica (3-0). El central argentí Funes Mori va substituir en el eix de la defensa a Daniele Bonera, lesionat davant del conjunt sevillà. Un cop més, Javi Calleja va optar per repetir el sistema de 3-5-2, que tan bon resultat li ha donat al Submarí en els últims partits.

El Villarreal va arribar al feu matalasser, sent conscient de la dificultat que comportava el partit. Els grocs visitaven al segon classificat i al millor local de tot el campionat (13 victòries, igualat amb el FC Barcelona). A més, l’equip del Cholo Simeone afrontava l’enfrontament reforçat després de donar un cop sobre la taula a la Lliga de Campions, en vèncer per 2-0 a la Juventus de Torí en el mateix escenari.

Els primers compassos del xoc van tenir a l’Atlético de Madrid com a clar dominador. Els locals es van fer amb la pilota, però no van ser capaços de generar oportunitats de gol. De fet, la primera ocasió del xoc va caure del costat ‘groguet’. Abans d’arribar al minut 10, una pilota llarga de Sergio Asenjo va esdevenir una grandíssima ocasió de Toko Ekambi. El davanter franco-camerunès va estavellar la pilota en Oblak, després de rebre una fabulosa assistència de Carlos Bacca, després d’un gran control de Vicente Iborra, que va portar a la gespa el gran volea del meta palentí.

Malgrat l’errada, l’oportunitat va esperonar al conjunt groc, que va començar a armar contraatacs, portant sensació de perill a l’àrea defensada per Jan Oblak.

Al 22′, Sergio Asenjo va signar la seua primera aparició de l’encontre. L’internacional espanyol va treure una impressionant manyopla per tallar un xut col·locat d’Álvaro Morata des del cor de l’àrea.

A la mitja hora de joc, l’Atlètic es va avançar al marcador. Morata va trobar porteria amb un xut precís, després una pilota penjada per Filipe Luis des del perfil esquerre. Immediatament després, el Villarreal va poder tornar a posar taules en el marcador. Oblak va frenar un potent cop de cap de Mario Gaspar, que va entrar a la rematada amb força des de segona línia a la recerca d’un centre lateral de Pedraza.

L’últim quart d’hora del primer temps no va oferir grans ocasions. Amb els dos equips lluitant per la possessió i amb la major part del joc transcorrent a la zona medul·lar, el partit va arribar al descans.

La segona part va destacar pel domini groc. Al minut 55, Bacca, després d’una gran acció individual a l’àrea amb la qual es va desfer de diversos defensors, va estavellar el seu xut al cos de Giménez. Posteriorment, Javi Calleja va moure la banqueta i va introduir a Chukwueze i Gerard Moreno, passant a jugar amb un sistema de 4-4-2.

Amb tots els jugadors grocs en camp contrari, el Villarreal tractava de trobar una escletxa en la replegada saga de l’Atlètic de Madrid. Al 78′, Gerard Moreno no va trobar porteria, després d’una bona acció col·lectiva.

A tres minuts del final, un contraatac iniciat per Costa i culminat per Saúl va significar el segon gol matalasser i va acabar amb les aspiracions grogues de puntuar al Metropolitano. Els grocs tornaran a competir dissabte que ve davant el Deportivo Alavés en l’Estadi de la Ceràmica (16.15 hores).

Fitxa tècnica:

Atlético de Madrid: Oblak; Arias, Savic, Giménez, Filipe Luis; Koke (Vitolo, m. 89), Rodrigo, Saúl, Lemar (Thomas, m. 63); Morata (Costa, m. 58) i Griezmann.

Villarreal: Asenjo; Mario Gaspar, Álvaro, Funes Mori (Chukwueze, m. 55), Víctor Ruiz, Pedraza; Cáseres (Fornals, m. 75), Iborra, Cazorla; Toko Ekambi i Bacca (Gerard, m. 68).

Gols: 1-0. Min 30: Morata. 2-0. Min. 87: Saúl.

Àrbitre: Undiano Mallenco (Comitè navarrès). Va amonestar als visitants Álvaro, Cáseres i Víctor Ruiz.

Incidències: Partit entre Atlético de Madrid i Villarreal corresponent a la jornada 25 de LaLiga celebrat al Wanda Metropolitano davant 59.114 espectadors.