15.7 C
Valencia

La Càtedra FACSA-UJI i el IUPA creen Water UJI, un hub tecnològic per a Castelló

El projecte sorgeix com a resposta als reptes que haurà de fer front la província de Castelló en matèria d'aigua.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La Càtedra FACSA d’Innovació en el Cicle Integral de l’Aigua i l’Institut de Plaguicides i Aigües (IUPA) de la Universitat Jaume I impulsen la creació de Water UJI, un hub tecnològic en el sector de l’aigua per a Castelló finançat per l’Agència Valenciana d’Innovació (AVI) de la Generalitat Valenciana.

El projecte sorgeix com a resposta als reptes que haurà de fer front la província de Castelló en matèria d’aigua, perquè desafiaments com l’escassetat endèmica d’este recurs, agreujada pels efectes del canvi climàtic, i la necessitat d’assegurar el seu subministrament amb recursos sostenibles i de qualitat seran prioritats en el desenvolupament econòmic i social de les pròximes dècades.

Així, Water UJI pretén alinear les capacitats d’investigació de la Universitat amb els reptes i necessitats de diversos sectors en relació amb l’aigua. I per a aconseguir-ho, es fomentarà la col·laboració de l’UJI amb les empreses i emprenedors del sector a fi d’innovar en la cerca de solucions eficients i competitives i s’orientarà a les administracions en la priorització de les polítiques de suport i estímul que afronten els futurs desafiaments mediambientals.

A més, l’aigua, com a recurs que abasta diferents àmbits de l’activitat humana de manera transversal, és una part essencial en sectors com l’agricultura, la gestió urbana, el turisme, la indústria ceràmica o la ramaderia, entre altres. És per això que el projecte crearà trobades sectorials que permeten analitzar la situació concreta de cada àrea, alinear les necessitats amb les estratègies existents a escala local, nacional i europea i buscar solucions innovadores que puguen arribar al mercat. Un procés que només és possible amb la creació de sinergies entre la universitat, les empreses i les administracions, sent este l’objectiu principal de Hub Water UJI.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Xixona

Segueix-nos

13,321FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Ayora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Malestar en les xarxes socials per un vídeo que insinua l’afinitat política dels estudiants candidats a les eleccions de l’UJI

La publicació és d'un nou grup d'estudiants "independents" que baix les sigles PEI-CiT denúncia les "propostes populistes" d'altres candidatures que apunten a millorar aspectes, com la baixada les taxes universitàries, sobre les que "no tenen competència".

Sanitat registra 1.815 nous casos de coronavirus i 1.647 altes en la Comunitat Valenciana

Per províncies: 207 a Castelló; 540 a Alacant i 1.068 a la província de València.

Segueix avant la denúncia presentada contra el contractista Enrique Ortiz per sobrecostos en les obres del teatre Calderón

L'Audiència Provincial admet el recurs de l'Ajuntament contra l'arxivament de la causa pels sobrecostos en les obres del Calderón

Benicarló regularà la utilització agrícola de fangs procedents de la depuració d’aigües residuals

La modificació de l'Ordenança també inclou la regulació de les explotacions apícoles, que, d'acord amb la normativa autonòmica, han de comptar amb l'autorització pertinent.

L’UJI commemora el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida

La Universitat Jaume I de Castelló ha commemorat el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida amb diverses activitats per a conscienciar la comunitat universitària sobre aquesta epidèmia que encara constitueix un problema de salut pública a escala mundial.
- Advertisement -

: Valencià