Woodward: “Creu Colomer que la taxa turística va a resoldre els problemes del sector com l’economia submergida?”

El diputat de Cs enlletgeix al secretari autonòmic que "haja ignorat la proposta per a crear una taula de treball amb els agents del sector".

El diputat autonòmic de Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes, Tony Woodward, ha criticat que el secretari de Turisme, Francesc Colomer, “haja vingut a la Càmera a parlar de tot menys del que havia de donar explicacions, la taxa turística”. “Creu realment Colomer que aquest impost va a resoldre els problemes del sector com el frau i l’economia submergida?”, ha apel·lat directament Woodward.

Segons el portaveu d’Economia de Cs, “els més de 2.900 milions d’euros que ja es recapten en impostos relacionats amb l’activitat turística semblen no ser suficients per al Consell” i ha lamentat que es vulga gravar“encara més, i de manera injustificada” a aquest sector. A més, tal com ha recordat el diputat, “resulta il·lògic que els 2,5 milions de valencians que passen les seues vacances en altres punts de la pròpia Comunitat Valenciana paguen per duplicat un impost que ja han abonat durant la resta de l’any“.

Woodward ha exigit a Colomer que “aclarisca el model exacte de taxa turística en el qual està treballant el Consell” perquè, fins al moment, “solament s’ha parlat d’hipòtesi”. En aquest sentit, el diputat ha criticat a Colomer per ignorar “una proposta coherent i necessària com la creació d’una taula de treball amb totes les forces polítiques i resta d’agents del sector, que des de Cs s’ha sol·licitat fins a en tres ocasions”.

Com a exemple, Woodward ha assenyalat els paquets vacacionals gestionats per majoristes en zones d’alt potencial turístic com Benidorm. “Què passaria amb aquests viatges que s’han venut amb un preu tancat per al pròxim any si finalment s’aprova aquesta taxa? Qui pagaria llavors aqueix impost en aquests casos?”, ha plantejat Woodward, que ha exigit a Colomer ser “clar i acabar amb la incertesa que es viu en el sector després de conèixer-se la polèmica mesura impulsada per Podemos”.