World Paella Day, una cita que potencia les arrels valencianes

El primer Dia Mundial de la Paella té com a objectiu projectar la Comunitat Valenciana com a destinació gastronòmica internacional

Hui València és l’epicentre del món gràcies a l’arròs. Enguany, per primera vegada, s’està celebrant en la ciutat del Túria el World Paella Day. La paella és un element vertebrador de la gastronomia de la Comunitat Valenciana i ofereix diverses possibilitats. Açò ho saben bé tots aquells que han acudit a la plaça de l’Ajuntament este mig dia, ja que han pogut veure en directe com es cuina este plat tan popular i han pogut degustar nou tipus diferents de paella gràcies a l’elaboració de cuiners de València, Castelló i Alacant.

El World Paella Day és una iniciativa conjunta de les institucions, entitats i professionals que té com a objectiu posicionar la Comunitat Valenciana com un lloc gastronòmic de referència. Per açò, gràcies al hashtag #WorldPaellaDay, ciutats de tot el planeta han pogut sumar-se i seguir este dia tan important per a la gastronomia local.

La paella és un dels plats més importants del món. A Espanya és el més demandat, mentre que a nivell mundial és el quart, solament per darrere de la pizza, el sushi i el risotto. Este matí, s’ha llegit el manifest d’este dia en la plaça de l’Ajuntament, en el qual s’ha destacat que l’alta qualitat d’este plat depèn del producte local i de la forma en la qual s’elabora. Des de Turisme València han assenyalat que “la paella és de tots i totes”, per la qual cosa conviden al món a realitzar este icònic plat, sense oblidar mai les seues arrels valencianes.

Al llarg del mes de setembre, se seguiran realitzant activitats relacionades amb la paella, com el Congrés de la Paella, la Festa de la sega de l’arròs i les Jornades de l’Arròs Made in CV.

CatalanSpanish