15.8 C
Valencia

Xàbia obri expedient a uns turistes que van llançar un castell de focs artificials en ple parc natural del Montgó

L'Ajuntament de Xàbia recorda que està terminantment prohibit llançar pirotècnia prop d'àrees forestals i insisteix en la necessitat de conscienciar sobretot als turistes estrangers que no són conscients del risc d'aquesta pràctica en zones amb aquest clima.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’Ajuntament de Xàbia recorda que està terminantment prohibit llançar pirotècnia prop d’àrees forestals i insisteix en la necessitat de conscienciar sobretot als turistes estrangers que no són conscients del risc d’aquesta pràctica en zones amb aquest clima.

Des de la Policia Local revelen que aquest estiu han tornat a intervindre en aquest tipus de situacions. En concret va ser la nit del 31 de juliol quan uns turistes van llançar un xicotet castell des d’un habitatge en ple parc natural del Montgó. La policia va ser alertada per veïns i va aconseguir localitzar als responsables, estrangers que passaven les seues vacances en una caseta del carrer La plana del Tio Adriano, quan estaven encara llançant coets. Els agents es van confiscar del material pirotècnic que encara tenien i els van obrir expedient sancionador per una acció que pot comportar multes de fins a 18.030 euros.

Des de l’Ajuntament de Xàbia s’apel·la a la responsabilitat i recorda que actuarà de forma implacable davant aquest tipus de comportaments que posen en risc el patrimoni natural de tots. Especialment fan una crida a les empreses o particulars que lloguen les seues cases a persones estrangeres perquè advertisquen als seus inquilins (sobretot si arriben de zones amb un altre tipus de clima en el qual no es viuen aquest tipus de problemàtiques) de les restriccions per a evitar incendis: llançar pirotècnia o veles voladores, fer foc o barbacoes en dies de vent o molta calor, així com tirar burilles prop de zones forestals.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,650FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià