Xàbia posa a punt les platges per a l’estiu

El departament de Serveis de Xàbia està preparant les platges per a l'inici de la temporada de bany.

Publicitat

El departament de Serveis de Xàbia està preparant les platges per a l’inici de la temporada de bany.

Des de fa uns dies s’estan anivellant amb maquinària les platges de cants rodats com el Muntanyar, la Grava, la Granadella i la Barraca. També s’ha posat a punt les zones on s’instal·laran els serveis de temporada després del procés de subhasta que ha acabat avui.

PublicitatRovira  

Respecte a aquest tema, la regidora de Serveis, Kika Mata, ha explicat que ara els empresaris que han obtingut la major puntuació en cadascuna de les concessions (s’ha licitat 5 quiosquets, dues concessions nàutiques i les hamaques de la Grava, Portitxol i Granadella i l’Arenal) tenen ara 10 dies per a acceptar formalment i presentar tota la documentació abans de formalitzar els contractes.

També en matèria de platges, l’Arenal disposa ja de vigilància i socorrisme per al bany des d’aquest cap de setmana. Aquesta platja, en ser l’única d’arena i la que major ús presenta, és cada estiu la primera a tenir vigilància. De moment, es presta d’11 a 19 hores. A partir de la segona quinzena de juny s’ampliarà a totes les platges.

La Biblioteca de Xàbia tanca la temporada de contacontes

La Biblioteca Pública de Xàbia va celebrar el divendres la clausura de la temporada de contacoentes d’aquest curs amb un espectacle especial titulat “El Circ” i que es va poder gaudir en la plaça de l’església. Des d’octubre han sigut 27 els contes dramatitzats els programats a Xàbia, cada divendres de forma alterna entre la Biblioteca de Duanes i la sala del Museu Soler Blasco, donant així un al·licient als més xicotets perquè aprenguen a gaudir amb les històries que amaguen els llibres.

A més d’aquesta activitat, enfocada a xiquets i xiquetes de més de 5 anys, la Biblioteca Pública també ofereix els dijous sessions setmanals del club de lectura infantil per a xicotets d’a partir de 3 anys (acompanyats dels seus pares) i té concertats amb els col·legis del municipi visites a la sala de lectura infantil de la Biblioteca del poble per a assistir a contacontes.

A més d’aquesta especial programació per a promoure la lectura des de l’edat primerenca, també hi ha un club de lectura per a adults que es reuneix cada mes per a dialogar i comentar els llibres que es recomanen.

PublicitatJuega Limpio Orihuela