Xàbia signa la seua adhesió al compromís comarcal per la seguretat

La regidora de Seguretat Ciutadana, Pepa Gisbert, ha signat hui en nom de l'Ajuntament de Xàbia l'adhesió al compromís per la prevenció i la seguretat en la Marina Alta.

AVL

La regidora de Seguretat Ciutadana, Pepa Gisbert, ha signat hui en nom de l’Ajuntament de Xàbia l’adhesió al compromís per la prevenció i la seguretat en la Marina Alta.

L’acte s’ha celebrat en Lliber i a més de Xàbia han signat la carta Dénia, Ondara, El Verger, Poble Nou de Benitatxell, Llíber, Pedreguer i Benissa, el que suposa més de la meitat dels municipis de la comarca que compten amb cos municipal de policia. A més, està previst que en 2018 s’incorporen altres poblacions com Beniarbeig.

Aquest pas plasma oficialment la implicació de l’Ajuntament de Xàbia en aquest pacte comarcal que pretén coordinar l’acció de tots els municipis a l’hora d’elaborar i implementar les polítiques de seguretat, amb compromisos com la col·laboració i cessió de recursos humans i materials entre policies en cas d’emergència, l’optimització de serveis, l’homogeneïtzació de protocols i procediments de treball o la coordinació de les accions de seguretat pública i les polítiques de seguretat.

El moviment col·laboratiu en matèria de seguretat es va gestar al novembre de 2011, quan Xàbia va afavorir la primera trobada comarcal de responsables de seguretat de la Marina Alta i va llançar la idea de treballar conjuntament davant problemàtiques comunes, com les relacionades amb la població escolar o els majors, i compartir informació relacionada amb les noves transmissions digitals, els plans locals de seguretat o la formació, entre uns altres.

Com recorda l’edil Pepa Gisbert, aquest pacte naix del convenciment que la seguretat és un valor transcendental com per a al·legar qüestions de territorialitat competencial a l’hora d’abordar-la. Sosté que és més operatiu i eficaç afrontar els problemes comuns i nous reptes sota els principis de solidaritat, reciprocitat i cooperació. Açò sí, respectant la legitimitat i responsabilitat dels diferents municipis.

La carta de compromisos també ressenya que el municipi treballarà per a impulsar un consell supramunicipal de coordinació, un òrgan que contempla la nova llei de coordinació de policies locals de la Comunitat Valenciana.

- Advertisement -
CatalanSpanish