7.5 C
Valencia

Xàbia se suma a la xarxa de “Comunitats Blaves” en la seua defensa de l’aigua com bé públic

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Xàbia s’ha convertit en el primer municipi valencià a sumar-se al moviment internacional “Comunitats Blaves” plasmant així el seu compromís a treballar per la defensa de l’aigua com un ben públic i un dret humà.

Aquesta xarxa va nàixer a el Canadà i s’ha estés per ciutats de tot el món com Berlín o París. La seua coordinadora internacional, Meera Karunananthan, va lliurar ahir el títol acreditatiu a l’alcalde de Xàbia, José Chulvi, i va explicar alguns dels objectius d’aquest moviment i dels seus col·laboradors, com són impulsar l’accés a l’aigua i al sanejament com a drets humans, desenvolupar compromisos per a mantindre els seus serveis d’aigua i sanejament públics, a més de promoure l’aigua de l’aixeta en les instal·lacions i esdeveniments municipals.

L’acte va comptar amb el suport d’un altre organisme que treballa en la mateixa línia: l’Associació Espanyola d’Operadors Públics de Proveïment i Sanejament (Aeopas), amb el qual l’empresa municipal d’aigües de Xàbia- Amjasa- col·labora fa mesos amb campanyes com “Més aixeta i menys plàstic”.

Precisament ahir, dins d’aquesta estratègia per a fomentar el consum d’aigua de l’aixeta, Amjasa va presentar dos projectes vinculats als escolars del municipi.

- Publicitat -

D’una banda es va mostrar el disseny que han preparat els diferents col·legis (i que s’ha canalitzat a través del Consell dels Xiquets) per a les cantimplores que els regalarà l’empresa municipal perquè puguen emplenar-les de l’aixeta i descarten l’embotellada que genera residus plàstics.

I també es va poder conéixer el resultat de l’estudi realitzat per un grup d’escolars de 6è de Primària del col·legi públic Vicente Tena sobre les fonts públiques i com recuperar el seu ús. Els estudiants van explicar la metodologia utilitzada – una enquesta entre 320 alumnes de 5è i 6è de totes les escoles del municipi, un mapa amb totes les fonts en ús, les desbaratades i les que haurien de crear-se- i les seues conclusions.

- Publicitat -

La seua proposta implica recuperar les ja existents i instal·lar noves en tots els parcs de jocs i en zones com l’Arenal, a més de promocionar la qualitat i sabor de l’aigua entre els consumidors.

Aquest estudi ho presentaran la setmana vinent a Ciudad Real com a part del projecte pedagògic internacional %o201CNós Propomos%o201D la filosofia del qual és implicar als escolars en els problemes municipals i que proposen idees per a millorar el poble en el qual viuen.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -25N_Benitatxell 25N_Castelló 25N_Onda

Segueix-nos

13,295FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura DipVal_PMUS
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent Alcora25N
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Carolina Ferre i Eugeni Alemany presenten les campanades del 2021 d’À Punt

La cita de Cap d'Any serà un programa especial que començarà amb un espai dedicat a l'humor des d'un hotel i continuarà la festa des d'un balcó de la plaça de l'Ajuntament de València.

Albaida rebutja el maltractament animal

S’han donat casos en les últimes setmanes de brutalitat contra gats del carrer pel qual s’han obert diligències penals per les forces de seguretat, que avisen que poden concloure en multa de fins a 30 mil euros i presó de fins a 1 any.

Els veïns d’Onda podran guanyar premis amb el reciclatge

Les empreses tecnològiques trien Onda com a ciutat intel·ligent per a posar en marxa la prova pilot de Reciclabox.

‘L’Alcora Emprén’, un pla de suport a emprenedors i nous negocis

Està integrat per accions impulsades des de l'Ajuntament, la Caixa Rural de l'Alcora i el Pacte Territorial per l'Ocupació dels Municipis Ceràmics.

La Diputació de Castelló adjudica el servei d’Educació Ambiental per a pobles de menys de 5.000 habitants

Ignasi Garcia: “Donem suport al veïnat, comerços i associacions de les localitats més menudes perquè puguen separar bé els residus i en igualtat de condicions que a les zones urbanes”.
- Advertisement -

: Valencià