Xaro Miralles, nova presidenta del Consell Provincial de Governança Participativa

El Consell treballa com a nexe d'unió entre la política i la societat a l'integrar les aportacions de la ciutadania en el treball diari de la institució provincial.

La diputada de Participació i Transparència de la Diputació de Castelló, Xaro Miralles, ha pres esta vesprada, possessió com a presidenta del Consell Provincial de Governança Participativa en una sessió marcada per la renovació.

Així doncs, a banda de la nova presidència, també han estrenat càrrec els representants dels quatre grups polítics amb presència al Saló de Plens del Palau de les Aules, en el que és un tràmit per a “adaptar la representació política en el si del Consell a la nova realitat nascuda democràticament en les passades eleccions municipals del mes de maig”, ha dit Miralles, qui ha comptat hui amb el suport en primera línia del president José Martí.

Pel que fa als canvis, en representació del PSPV-PSOE s’incorpora el regidor de Xilxes José Manuel Navarro, mentre que pel grup Compromís ho farà el diputat de Promoció Econòmica i Relacions Internacionals Pau Ferrando. El Partit Popular, per la seua banda, tindrà com a portaveu en el Consell a la diputada Marta Barrachina i Ciutadans a la també diputada Cristina Fernández.

Una vegada donat compte de la renovació dels càrrecs s’ha presentat el Pla de Treball d’esta nova legislatura, en la que “treballarem perquè este òrgan profunditze més encara en el seu paper de nexe d’unió, a través de la paraula, entre la política i la societat castellonenca”, ha explicat la nova presidenta. “Com a representants d’una institució que és volca amb els pobles i amb la ciutadania tenim el deure d’escoltar la població, oferint un espai de diàleg constant i fluid que ens permeta aprendre d’ells i que ens servisca tant per a millorar el nostre funcionament com a institució, adaptant-lo a les necessitats dels castellonencs, com per a millorar la vida dels nostres veïns”.

El Consell Provincial de la Governança Participativa és un òrgan consultiu depenent de la Diputació format per 19 persones representants de la societat civil castellonenca i que inclou els grups polítics de la Diputació, representants de la cimera d’alcaldes, federacions veïnals, entitats ciutadanes, associacions sectorials i associacions de dones.

CatalanSpanish