Desarticulada una xarxa de distribució de cocaïna

S'ha detingut a nou persones implicades en la trama a les províncies de Castelló de la Plana, València i Albacete.

PublicitatAVL

La Policia Nacional d’Albacete ha desarticulat una xarxa criminal assentada a la ciutat d’Albacete que distribuïa cocaïna i marihuana a traficants locals en quantitats de notòria importància.

La investigació es va iniciar el mes d’abril de 2019, centrant les perquisicions en un individu resident a la ciutat d’Albacete l’elevat nivell de la qual de vida no estava res d’acord amb la nul·la activitat laboral i mercantil que exercia, suscitant sospites sobre la seua possible dedicació a l’activitat de tràfic il·lícit de substàncies estupefaents.

PublicitatRovira  

Els investigadors ràpidament van poder evidenciar l’estreta relació existent entre este individu i diverses persones vinculades amb punts de venda de drogues, amb les quals mantenia freqüents contactes personals.

A través de les diferents tècniques d’investigació emprades pels agents especialitzats en matèria de lluita contra el tràfic de substàncies estupefaents, es va aconseguir esbrinar que este individu comptava al seu torn amb una extensa xarxa de distribuïdors que feien arribar al consumidor final una cocaïna de gran puresa.

Una vegada van ser identificats els distribuïdors i localitzats els “punts de venda”, les gestions es van centrar a tractar de determinar la procedència de la droga i la forma emprada per a fer-la arribar a la ciutat d’Albacete.

Després de diversos mesos d’intens treball, es va aconseguir trobar una vinculació directa entre el principal investigat i una organització criminal d’origen colombià assentada en la zona del llevant espanyol.

Els indicis recaptats apuntaven al fet que esta organització estava aprovisionant de cocaïna als traficants d’Albacete amb una periodicitat setmanal, fent arribar la droga a la capital manxega a bord de vehicles “caleteados” que disposaven d’habitacles preparats per a ocultar la droga a l’interior dels vehicles i que són indetectables a simple vista, encara que també es van detectar transports de droga realitzats per membres de l’organització a bord de trens i autobusos.

Una vegada la cocaïna arribava a Albacete, era emmagatzemada en trasters o “pisos de seguretat” utilitzats pel principal traficant per a guardar la droga a l’espera de la seua distribució en els punts de venda.

Així les coses, amb els proveïdors i principals distribuïdors identificats, i localitzats els llocs de magatzematge de la droga, a la fi del mes de novembre es va detectar un nou aprovisionament de cocaïna, la qual cosa va suposar desplegar un dispositiu policial per a intervindre la substància i procedir a la detenció dels principals investigats.

Este dispositiu policial va propiciar la detenció a la província de València d’una parella de colombians que havien actuat com a transportistes de la substància estupefaent. Posteriorment, es van dur a terme set detencions més: una a Castelló de la Plana, una a València i cinc a Albacete, i es van realitzar nou registres domiciliaris, sis d’ells en la capital manxega, un a Castelló de la Plana, un a Alacant i un altre a València.

El resultat d’estos registres domiciliaris va ser la troballa i la intervenció de dos quilograms de cocaïna, 1.700 grams de cabdells de marihuana, 96 grams de MDMA, 17 pastilles d’èxtasis, 130 ml. de Ketamina, 400 grams de substàncies de tall i 67.000 euros en efectiu.

D’esta forma, s’han aconseguit desmantellar quatre punts de venda de substàncies estupefaents, un d’ells situat en el barri de la Miraculosa, on es van trobar 800 grams de cocaïna ocults en un dels habitatges de seguretat de les quals disposava la xarxa.

En esta operació han participat les Brigades de Policia Judicial i de Seguretat Ciutadana de la Comissaria Provincial d’Albacete i en els registres es va comptar amb la participació d’agents de les Comissaries Provincials d’Alacant, Castelló, i Guies Canins de la Prefectura Superior de Múrcia.

Publicitat