5:07 am - Tuesday, 14 July 2020

Xarxa Vives celebra 10 anys de formació de docents en l’ensenyament de la nostra llengua a l’estranger

- Publicidad -Reciplasa

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), l'Institut Ramon Llull (IRL) i la Xarxa Vives d'Universitats (XVU) han presentat els resultats de la col·laboració formant professorat per a universitats de l'exterior

OHCultura
Ars Volants
Benicassim
Borriana
- Publicidad -

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

Afrontar el repte d’ensenyar una llengua a un país estranger i fer-ho amb solvència professional i qualitat és un dels objectius que hi han aconseguit 10 anys de col·laboració institucional entre L’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), l’Institut Ramon Llull (IRL) i la Xarxa Vives d’Universitats per a formar professorat de la nostra llengua a les universitats de l’exterior.

Més de 350 estudiants titulats de 14 universitats han assolit l’experiència pedagògica en esta formació i gran part d’ells han pogut exercir de docents a prestigioses universitats de 13 països on, anualment, es registren més de 6000 matrícules de persones interessades en apropar-se a la llengua i la cultura del nostre territori.

Així, estes tres entitats col·laboradores en este projecte que es porta a terme a Vinaròs i a Morella, i ha estat qualificat com “exemple paradigmàtica de col.laboració institucional”, han presentat este 8 d’octubre els resultats d’una dècada de col·laboració en l’impuls de la formació de futur professorat de la llengua del territori valencià, català i balear, a les universitats de l’exterior.

Ariadna Puiggené, (directora de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’IRL), Verònica Cantó (secretària de l’AVL) i Pilar Safont (vicerectora de Promoció Lingüística i Igualtat de la Universitat Jaume I) han coincidit en l’èxit del programa i la consolidació d’aquesta proposta basada en l’interès comú d‘impulsar el coneixement i el prestigi de la llengua i la cultura arreu del món.

El programa de didàctica de la llengua com a idioma estranger té per objectiu contribuir a la formació de futurs professors la nostra llegua en universitats de l’exterior i el tractament de la variació lingüística, la cultura i la literatura a l’aula. Els participants reben formació sobre el disseny i l’aplicació d’estratègies didàctiques per a l’ensenyament de llengües estrangeres, així com en literatura, cultura i dinamització.

 Durant els 10 anys de trajectòria del curs, hi han participat estudiants del País València (53%), de Catalunya  (40%) i de les Illes Balears (7%). La majoria provinents de les universitats de València (37%), Barcelona (14%), Autònoma de Barcelona (10%), Jaume I (9%), Illes Balears (7%), Pompeu Fabra (7%) i d’Alacant (7%), si bé també han cursat el programa titulats de les universitats Rovira i Virgili, Oberta de Catalunya, de Girona, de Lleida, Politècnica de València i de Vic · Central de Catalunya.

Dels estudiants participants en el programa, 31 persones, la majoria dones (71%), han esdevingut docents de la nostra llengua a universitats de 13 països. El curs ha resultat també ser una oportunitat única de formació d’alt nivell en metodologies, estratègies i recursos didàctics per a l’ensenyament de la llengua en comptar amb la participació de professorat especialitzat que, com han destacat, sempre s’intenta que tinga procedència de la Comunitat Valenciana, de les Illes Balears i de Catalunya per afavorir la riquesa lingüística territorial, i que procedisca, que estiga impartit o haja impartit docència a universitats tan diverses com la de Califòrnia Los Ángeles-UCLA; Hebrea de Jerusalem, Oxford, Cambridge, Manchester, Colònia, Lió, Hèlsinki, Torí, i Autònoma de Madrid, entre d’altres.

La incorporació dels estudiants del curs com a professors de llengua en universitats de l’exterior s’ha realitzat a través dels processos de selecció Llull, que compta amb una xarxa de més de 150 universitats a tot el món. En concret, els participants s’han incorporat com a professors a universitats dels Estats Units d’Amèrica (Universitat de Chicago i de Washington), Xina (Universitat d’Estudis Estrangers de Pequín), Israel (Universitat Hebrea de Jerusalem), Xile (Universitat de Xile i Pontifícia Catòlica), Brasil (Universitat de Sao Paulo), Regne Unit (Universitat de Bristol, de Cardiff, i de Londres, Queen Mary), Alemanya (Universitat de Frankfurt, de Heidelberg, Humboldt de Berlín, de Kiel, Lliure de Berlín, de Mannheim i de Tubinga), França (Universitat d’Amiens, de Grenoble III, de Lió 2 – Lumière, de París i de Provença – Ais Marsella), Irlanda (Universitat de Cork, i Nacional d’Irlanda – Maynooth), Itàlia (Universitat de Torí), Portugal (Universitat de Lisboa), Txèquia (Universitat Masaryk de Brno) i Romania (Universitat de Bucarest).

La desena edició del ‘Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger’ se celebrarà del 18 al 20 d’octubre de 2019 a Vinaròs i Morella.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Sanitat manté silenci davant la convocatòria de vaga indefinida dels metges residents (MIR)

La vaga està prevista que s'inicie el pròxim 21 de juliol i de tindre seguiment massiu podria representar que al voltant de 2600 metges residents deixaren de prestar servei a tota la Comunitat Valenciana coincident en l'època de vacances i el moment en què els sindicats denuncien de nou la falta de personal.

Diputació reactiva la Xarxa Provincial de Qualitat i Innovació dels Serveis Socials

Les comissions tècniques començaran a treballar al setembre per a donar respostes enfront de la crisi en camps tan sensibles com la infància, la família i la inclusió social

Adjudicades les obres d’adequació de les parcel·les dels col·legis Herrero i Vicent Marçà

L'Ajuntament de Castelló ha resolt els dos procediments de licitació de les obres que serviran per a preparar les parcel·les sobre les...

L’alcalde de Vila-real felicita els paranyers per buscar la reconversió del parany amb nous mètodes

Benlloch felicita Apaval per aconseguir que els paranyers puguen provar el mètode del cistell de malla després de decisió del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV)

Quatre persones afectades per un nou brot familiar de covid a Santa Pola

Amb tot, la província d'Alacant registra, segons les últimes dades, 9 dels 54 casos nous que s'han confirmat a tota la Comunitat Valenciana des de l'última actualització.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià