13.8 C
Valencia

Xàtiva commemorarà la Setmana dels Arxius amb una sèrie de “Càpsules Arxivístiques” per posar en valor els fons documentals

Al llarg de tota la setmana es llançarà a través de les xarxes socials municipals un vídeo diari amb la participació del personal de l'Arxiu.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’Ajuntament de Xàtiva ha organitzat una activitat digital al llarg d’aquesta setmana per tal de celebrar la Setmana dels Arxius, tenint en compte que demà dimarts 9 de juny se celebra el Dia Internacional dels Arxius i que no se poden programar les habituals visites guiades als dipòsits ni tampoc les jornades de portes obertes o les exposicions per mostrar el valor documental, com a conseqüència de la pandèmia provocada per la COVID-19 i les restriccions i recomanacions sanitàries.

Per aquest motiu, des del departament de Cultura i concretament des de l’Arxiu Municipal, s’ha dissenyat un nou format per tal de celebrar aquesta important cita dins de l’àmbit arxivístic. En aquest sentit, es van a llançar una sèrie de documents audiovisuals per tal de posar en valor tant els fons documentals municipals històrics i administratius, com la pràctica arxivística en si mateixa, amb una tasca de gestió documental que en Xàtiva ve realitzant-se de manera sistemàtica i adaptada als estàndards internacionals des de l’any 1991.

- Publicitat -

La campanya tindrà lloc al llarg de tota la setmana, amb la difusió diària d’un vídeo de curta extensió que s’ha anomenat «Càpsula arxivística», i els quals serviran per a aproximar conceptes i aspectes dels fons documentals municipals a través de les xarxes socials.

En els vídeos participaran la regidora de Documentació Mariola Sanchis, el director de l’àrea de Cultura de Xàtiva Isaïes Blesa, el tècnic de l’Arxiu Municipal Sergio Rubio i l’arxiver del servei mancomunat d’arxius de La Costera-Canal Francisco Javier Alarcón. El primer dels fragments es llançarà aquesta mateixa vesprada, amb una presentació que correrà a càrrec de la regidora Mariola Sanchis.

- Publicitat -

Demà dimarts, en el Dia Internacional dels Arxius, serà Isaïes Blesa qui explique els antecedents, el passat, el present i el futur de l’Arxiu Municipal de Xàtiva, mentre que el dimecres 10 s’explicarà què és un arxiu i els tipus existents, amb l’acompanyament de Sergio Rubio. El dijous 11 Francisco Javier Alarcón parlarà dels diferents suports documentals, els fons gràfics audiovisuals o els documents electrònics; mentre que el divendres 12 la temàtica serà la paleografia, l’escriptura al llarg dels segles i la seua interpretació. Les dues últimes cites, ja per al cap de setmana, seran un repàs a la pròpia història a través del fons de l’arxiu, i la digitalització del fons documental com a actuació necessària per a la conservació i la posada en valor dels fons històrics.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

13,033FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Catadau celebra els 100 anys de la “tia Modesta”

En el dia d’ahir el seu fill, la seua nora i la seua neta li van regalar una tortà dedicà, un ram de flors i uns globus amb el número 100. També l’alcalde de Catadau i dos regidors van voler felicitar a Modesta i li regalaren altre ram de flors.

Sanitat confirma 1.606 nous casos de coronavirus i 7 morts en la Comunitat Valenciana

Per províncies, 242 nous a Castelló, 587 altes a Alacant i 777 a la província de València

L’Acord de Fadrell impulsa una declaració per a instar el Govern a abordar una nova normativa de rebaixes

La iniciativa també sol·licita a Govern i Generalitat la posada en marxa de mesures urgents compensatòries per a l'impuls del comerç

Llíria tanca activitats culturals i parcs pel creixement de la covid-19

Entre altres decisions, s'adopta la suspensió durant 15 dies de les activitats culturals i la cessió d'espais municipals

València desaconsella que la gent major i població de risc acudisca als cementeris el cap de setmana

Ramón: “per favor, aprofiten per avançar la seua visita, ara que encara tenen uns dies abans de dissabte i diumenge per vindre”.
- Advertisement -

: Valencià