09:02 - miércoles, 28 febrero 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Xàtiva demanarà ser subseu de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació

El primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Xàtiva, Miquel Lorente, s’ha reunit aquest matí amb Vicent Domingo, comissionat de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació que ostenta la ciutat de València durant 2017. Es tracta d’una iniciativa de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) que cerca el canvi dels hàbits cap a una alimentació saludable i sostenible. Lorente pretén que Xàtiva es convertisca en subseu d’aquesta capitalitat.
Segons Lorente “aquesta iniciativa concorda amb el nostre objectiu d’impulsar el consum de productes agrícoles ecològics i de proximitat. Una de les premisses de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació és procurar la sostenibilitat dels sistemes d’alimentació, la qual cosa coincideix amb el nostre objectiu de reforçar una producció agrària local ecològica i sostenible, tant econòmicament com des del punt de vista mediambiental “.
La capitalitat comporta l’organització d’un programa d’activitats que es duran a terme al llarg de tot l’any per donar visibilitat i impuls a les diferents àrees de treball proposades sota l’objectiu global de desenvolupar sistemes alimentaris sostenibles, inclusius, segurs i diversificats, per assegurar menjar sa i accessible a tots en un marc d’acció basat en els drets, per tal de reduir les deixalles d’aliments i preservar la biodiversitat i, al mateix temps, mitigar i adaptar-se als efectes dels canvis climàtics.
Així ho recull literalment el Pacte de Milà que és el primer protocol internacional en matèria alimentària que es realitza a nivell municipal. Fins a aquest moment són ja 137 les ciutats de tot el món que han rubricat el pacte, signat l’any 2015 sota l’auspici de la FAO.

Últimas noticias

Contenido relacionado