18.9 C
Valencia

Xàtiva haurà de pagar 1,5 milions € per l’última obra faraònica de Rus

- Publicitat -AVL
  • El TSJ resol en contra dels interessos municipals en la darrera sentència per la construcció de la Ciutat de l’Esport.

Les previsions de l’auditoria interna del deute municipal, posades en dubte amb freqüència pel Partit Popular, no només eren verídiques, sinó que s’han quedat curtes. La secció quinta de la Sala de lo Contenciós-Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) acaba de condemnar a l’Ajuntament de Xàtiva al pagament d’1’4 milions d’euros a Acciona Infraestructuras S.A. per les obres de la Ciutat de l’Esport. És a dir, tres-cents mil i escaig euros més que en les pitjors previsions de l’auditoria.

L’alcalde Roger Cerda denuncia que “malauradament, aquesta ciutat continua patint les conseqüències de la nefasta gestió d’Alfonso Rus i del Partit Popular de Xàtiva. De fet, l’última de les sentències judicials ens obliga a pagar 1’4 milions d’euros pels sobrecostos de l’última obra faraònica del govern de Rus. Malgrat això, seguirem treballant per fer que aquesta ciutat vaja a més i continue creixent”.

- Advertisement -

Aquesta quantitat, a la qual hi haurà que sumar els interessos de demora des de 2011, prové de la darrera sentència que quedava per conéixer dels processos judicials pendents de resolució com a conseqüència de la nefasta gestió urbanística i econòmica dels governs d’Alfonso Rus. Aquesta nova desfeta per a les arques municipals, heretada dels pufos de Rus, multiplica els sobrecostos de la Ciutat de l’Esport, inaugurada un mes abans de les eleccions municipals de 2011, amb presència de Camps i d’una truita gegant, pressupostada d’inici en 7’4 milions i que acabarà costant prop de 10 milions d’euros.

La quantitat es desglossa en 375.666,86 euros més IVA per obres executades i recollides en un projecte complementari, l’aprovació per l’Ajuntament del qual no consta; 670.021,36 euros més IVA per treballs realitzats al marge del projecte original i del projecte modificat; 62.549,70 euros més IVA, corresponents a l’equipament de jocs “pitch &put” (sí, un pitch&put. Una instal·lació per a la pràctica del golf, modalitat esportiva els practicants de la qual abarroten diàriament la Ciutat de l’Esport); 24.124,72 euros més IVA en concepte de reparacions executades durant el període de garantia i 2.000 euros en concepte de costes del procés.

L’últim cartutx judicial per evitar aquest set a la saca de tota la ciutadania de Xàtiva passa per la presentació d’un recurs de cassació en què ja treballen els serveis jurídics de l’Ajuntament. L’admissió d’aquest recurs ha de passar un doble filtre, el del TSJCV i el del Tribunal Suprem. L’Ajuntament també preveu l’inici d’accions penals per tal de dirimir responsabilitats i identificar els culpables d’aquest menyscapte per a les arques municipals.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

12,988FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar GVAIndustria
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

7.166 ‘Bons de Viatge’ de Turisme de 600 euros, esgotats en 9 hores

Este bo implica un descompte del 70% per a viatjar per les tres províncies, i ha generat una llista d'espera de 2.280 sol·licituds.

Transició ecològica aposta per més mercats de venda directa i canvis en el banc de terres de Castelló

El regidor Fernando Navarro ha plantejat este dimecres al Consell Municipal Agrari i de Sostenibilitat les primeres propostes del Pla de Reactivació Agrària, amb mesures per a dinamitzar la producció i comercialització de proximitat de la ciutat i recuperar horts ara abandonats

13.000 persones han visitat ‘Escala a Castelló’ “amb total seguretat”

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha fet balanç junt el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, de la tercera edició d'este esdeveniment turístic al Grau de Castelló.

Sanitat confirma 251 nous casos de coronavirus a Alacant després que Puig demane el toc de queda

Hi han brots en Elda, Torrevieja, Elx, Algorfa, Orihuela, Benejúzar i Cox.

Castelló confirma 77 nous casos de coronavirus després que Marco demane el toc de queda

"Estarem al costat de qualsevol mesura que evite una sola mort o un sol contagi", assegura Amparo Marco
- Advertisement -

: Valencià