20 C
Valencia

Xàtiva prohibeix els festejos populars al carrer durant els dies de Fira

No es podran celebrar festes, esmorzars, dinars o sopars populars o xarangues a la via pública del 14 al 20 d'agost

- Publicitat -AVL

Després dels acords presos a la Junta Local de Seguretat celebrada ahir a l’Ajuntament de Xàtiva, l’alcalde Roger Cerdà ha emès aquest matí un ban municipal per tal d’establir una sèrie de noves mesures de control amb la finalitat de garantir la seguretat sanitària de la ciutadania durant els dies del 14 al 20 d’agost, quan tradicionalment se celebra la Fira. Cal recordar que la festa gran de Xàtiva va ser suspesa el passat 29 de maig, com a conseqüència de la crisi sanitària provocada per la pandèmia de la Covid-19.

En el ban, l’alcalde fa un prec a la ciutadania per tal que «mantinga un comportament responsable i extreme les mesures de prudència, protecció i prevenció sanitària relacionades amb la pandèmia provocada pel coronavirus, COVID-19, segons les recomanacions sanitàries de general coneixement». En eixe sentit, es prega l’ús permanent de mascaretes, el manteniment de distància social, evitar les aglomeracions, reunions o trobades multitudinàries, tant en àmbits de pública concurrència, en àmbits d’accés privat o, inclusivament, en la via pública.

De resultes, el ban estableix expressament la prohibició de «la realització de qualsevol mena d’activitat, recreativa o d’oci en la via pública, com ara xarangues, instal·lació de barres amb servei de beguda, instal·lació d’equips de música, sopars, dinars, esmorzars o, a la fi, qualsevol altra activitat d’índole lúdic festiva que no compte amb l’autorització expressa i escrita de l’Ajuntament». Aquesta prohibició no afecta a l’activitat dels establiments d’hostaleria i restauració, així com aquells altres que compten amb autorització d’ocupació de via pública en vigor, els quals podran continuar la seua activitat en les mateixes condicions que fins el moment estan operant.

El ban recorda als propietaris dels establiments públics o activitats recreatives l’obligació de complir i fer complir les mesures de seguretat sanitària, especialment pel que fa als aforaments, ús de mascaretes, desinfecció, distància, neteja, ús d’espais i d’elements comuns, així com que eviten propiciar aglomeracions en la via pública de clients i usuaris. Continua vigent la subjecció a horaris, emissió de soroll i ocupació de via pública ordinaris, sense cap tipus de regulació especial.

Ahir mateix es va anunciar un operatiu policial especial per tal de controlar el compliment d’aquestes mesures en tota la ciutat. En aquest operatiu participaran unitats de Policia Local, Policia Nacional, Guàrdia Civil i Policia Autonòmica.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,629FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.

Dos motoristes morts en un accident de trànsit a Benicàssim

La Unitat d'Atestats i Investigació d'Accidents de la Policia Local de Castelló investiga les circumstàncies del sinistre.

Detectat un brot de coronavirus en Cullera per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 86 persones contagiades i 1 ha mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’Oliva

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 128 persones contagiades i 3 han mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en Daimús per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 27 persones contagiades i 5 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià