Desmantellen un grup dedicat a la venda de tabac de contraban i detenen a 18 persones

Han intervingut 13.166 paquets de tabac i uns 48.225 euros, a més de bloquejar sis comptes bancaris i quatre béns immobles valorats en uns 500.000 euros

venta de tabaco de contrabando (2)
Actualitat Valenciana

Agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil han desmantellat un grup assentat en la localitat de Xàtiva dedicat a la venda de tabac de contraban i han detingut a 18 persones de 21 i 60 anys, d’origen espanyol i ucraïnés, com a presumptes autors dels delictes de contraban, contra la salut pública, blanqueig de capitals i tinença il·lícita d’armes.

Els agents van realitzar onze registres en Xàtiva, Sant Antoni de Benaixeve, ‘Torrejón d’Ardoz’ i una localitat de Còrdova, en els quals van intervindre 13.166 paquets de tabac, uns 500 cigarrets artesanals, sis quilos de tabac picat, uns 48.225 euros, cinc cotxes, 142 grams d’haixix, divers material per a empaquetar tabac, una bàscula, una balança de precisió, un revòlver, entre els efectes més destacats. Han sigut bloquejades sis comptes bancaris i quatre béns immobles valorats en uns 500.000 euros.

Les investigacions es van iniciar al gener de l’any passat en tindre coneixement els agents que en dos comerços de la localitat de Xátiva podrien estar venent tabac de procedència il·legal.

Durant les investigacions, els membres del dispositiu van esbrinar que els dos comerços estaven regentats per membres d’una mateixa família, així com que eren controlats per un home que pel que sembla va resultar ser el líder del grup.

Subministrament de tabac este d’Europa i Gibraltar

Continuant amb les investigacions, els agents van esbrinar que els comerços se subministraven de tabac a través de dos canals, un d’un matrimoni, d’origen ucraïnés, que es desplaçava cada tres dies des de la localitat de Sant Antoni de Benaixeve fins a Xàtiva i que descarregaven unes dues caixes que contenien tabac. Este matrimoni aconseguia el tabac de l’est d’Europa

El segon canal d’aprovisionament de tabac per part de dos homes que residien a ‘Torrejón d’Ardoz’ i en una localitat de Còrdova i que estos realitzaven els enviaments de tabac a través d’una empresa de paqueteria utilitzant noms ficticis i que els pagaments també es realitzaven a través d’enviaments i en menor mesura a través de caixers automàtics. Estos aconseguien el tabac de la zona de Gibraltar

Posteriorment, els agents van esbrinar que el tabac ho ocultaven en trasters i garatges i seguidament a l’interior de cotxes, previ a la seua venda en els comerços.

Marihuana, haixix, tabac elaborat

Les marques de tabac distribuïdes per este grup abastava des de signatures comercialitzades a Espanya, que mancaven de precinte fiscal o incorporaven de tercers països aliens a la Unió Europea, fins a unes altres que no es distribuïen legalment en el territori nacional, així com tabac elaborat artesanalment que mancava de qualsevol control per part de les autoritats sanitàries. Els distribuïdors pel que sembla també es dedicaven a la venda a la menuda d’haixix i marihuana.

Com a conseqüència de les investigacions, els agents van realitzar onze registres en domicilis, trasters i establiments comercials de Xátiva, Sant Antoni de Benaixeve, ‘Torrejón d’Ardoz’ i una localitat de Còrdova, on van intervindre 13.166 paquets de tabac, uns 500 cigarrets artesanals, sis quilos de tabac picat, uns 48.225 euros, cinc cotxes, 142 grams d’haixix, divers material per a empaquetar tabac, una bàscula, una balança de precisió, un revòlver, entre els efectes més destacats. Han sigut bloquejades sis comptes bancaris i quatre béns immobles valorats en uns 500.000 euros.

Els detinguts, quatre d’ells amb antecedents policials, huit han passat a disposició judicial i la resta després de ser sentits en declaració van ser posats en llibertat, no sense abans ser advertits de l’obligació de comparéixer davant l’autoritat judicial quan per a això foren requerits

Publicitat