lunes, 20 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Xàtiva vol dinamitzar els seus museus

L’Ajuntament de Xàtiva ha finalitzat les obres de construcció d’una aula-taller didàctica en el Museu de l’Almodí. La inauguració d’aquesta nova instal·lació, que tindrà lloc demà a les 12h amb assistència de l’alcalde Roger Cerdà, s’ha fet coincidir amb la celebració del Dia Internacional dels Museus. D’aquesta manera, el regidor de Cultura, Jordi Estellés, vol prioritzar la vessant pedagògica de les distintes exposicions aprofitant l’espai que va quedar desocupat amb el trasllat d’obres d’art al nou museu per realitzar-hi tallers dirigits als escolars i estudiants que visiten habitualment els museus de la ciutat.

L’aula taller, que està ubicada a la primera planta del museu de l’Almodí, s’ha construït amb recursos propis. Concretament, s’ha procedit als treballs d’adaptació d’una sala que estava dedicada a l’exposició permanent de la col·lecció del museu. Per això, amb la finalitat de donar llum natural a l’aula, s’ha procedit a enderrocar les parets que tapaven les finestres de la sala, que es tapiaren en el seu dia per a poder penjar les obres d’art.

Els següents passos de l’actuació consistiren en canviar el sistema d’enllumenat anterior, adequat per a l’exposició de pintures, per un altre apte per a l’ús docent de l’espai, així com l’adquisició de mobiliari i d’equipament informàtic i audiovisual.

El regidor Estellés ha dit que “el haver equipat el museus amb un aula didàctica respon a la voluntat de que el públic més jove se senta atret pel món de la Cultura. Aquesta instal·lació permet treballar en profunditat continguts relacionats amb les distintes exposicions que programem, multiplicant les possibilitats de difondre els valors de l’art i la cultura entre el públic més jove”.

A més a més, s’està treballant en l’elaboració d’unitats didàctiques adaptades a diferents cicles com a un complement més de l’aprenentatge. També s’estudia elaborar aplicacions educatives per a instal·lar en tabletes que estiguen a disposició dels alumnes usuaris de l’aula didàctica, per a una major motivació a través de l’atractiu que aporta l’ús de noves tecnologies per al públic infantil i juvenil.

El primer grup d’alumnes que farà ús d’aquesta sala prové dels instituts de secundària d’Ontinyent. També estrenaran l’aula didàctica de l’Almodí un grup d’escolars del CP Jacinto Castañeda de Xàtiva. L’activitat prevista consisteix en una visita guiada a la col·lecció de gravats que s’exposa en el Museu de Belles Arts de la Casa de l’Ensenyança, per a després traslladar-se i realitzar un taller de gravat en l’aula didàctica de l’Almodí, on els escolars tindran ocasió d’aprendre aquesta tècnica plàstica. En concret, els alumnes faran un gravat amb una planxa de linòleum sobre un paper on reproduiran el logotip del Museu de l’Almodí.

Últimas noticias

Contenido relacionado