lunes, 20 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Xavier Albiol recupera l’alcaldia de Badalona després de no prosperar el pacte PSC-Guanyem

Queda proclamat ja que cap candidat aconseguia la majoria absoluta després de la renúncia de Pastor. Igual que li va ocórrer a Barcala en 2018.

El líder del PP de Badalona, Xavier García Albiol, ha recuperat l’alcaldia de la ciutat després del fracàs de les negociacions entre Guanyem Badalona en Comú i el PSC, el pacte del qual per a repartir-se el càrrec amb el suport de totes les formacions d’esquerra finalment no ha prosperat.

Albiol torna al capdavant del consistori, que va comandar entre 2011 i 2015, després d’haver guanyat les últimes tres eleccions municipals i haver perdut el timó primer a les mans de Dolors Sabater (Guanyem) i després del socialista Álex Pastor, la dimissió del qual per haver sigut detingut en conduir embriac en ple confinament ha abocat a esta nova investidura.

En les mateixes circumstàncies que Luis Barcala

Luis Barcala es va convertir en alcalde el 19 d’abril de 2018, després del vot negatiu en la votació per a l’elecció de nova alcaldessa, la socialista Eva Montesinos. Esta votació va tindre lloc a causa de la imputació per prevaricació de l’anterior alcalde socialista Gabriel Echávarri. Van votar en contra seua els regidors del PP i de Ciutadans, i va haver-hi un vot en blanc d’una regidora trànsfuga de Guanyar Alacant.

Això va fer que la candidata socialista no obtinguera la majoria, i Barcala obtinguera l’alcaldia en encapçalar la llista més votada en les eleccions de 2015.

Últimas noticias

Contenido relacionado