Rius: No m’he assegut a parlar amb cap responsable per a la transferència del MuVIM

Xavier Rius: «No m’he assegut a parlar amb ningun responsable de la Conselleria per a la transferència del MuVIM»

El diputat de Cultura, Xavier Rius, i el director del Museu Valencià de la Il·lustració de la Modernitat (MuVIM), Rafael Company, han comparegut davant la premsa per aclarir el posicionament de la Diputació de València en relació a les informacions aparegudes recentment en distints mitjans de comunicació referides a la transferència del MuVIM.

Xavier Rius s’ha mostrat taxatiu: «no m’he assegut a parlar amb ningun responsable de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport per a la transferència del MuVIM». Així mateix, ha incidit en que «tant al nostre programa com al de totes les formacions polítiques que integrem l’actual equip de govern, incloíem l’aprimament de les diputacions, i per això, estem estudiant les possibilitats existents, però a hores d’ara no s’ha concretat res en allò relatiu als serveis i organismes dependents de l’Àrea de Cultura».

Així mateix, el diputat ha refermat que «el projecte del MuVIM és intocable i no està en perill. Encara que el museu és molt desitjat, mantindrem l’esperit pel qual es va crear: ser un referent en l’àmbit de la Il·lustració i de la Modernitat», ha remarcat.

Per la seua part, el director del MuVIM, Rafael Company, ha recordat que «la força del museu actual rau en l’absoluta llibertat de programació que hem tingut els decisors del museu, sense cap entrebanc, ans al contrari, per part del nostre diputat de Cultura. I en les milers de persones que ens visiten, cada vegada més, i ens estimen. Que ens són fidels i que, contínuament, ens esperonen a superar-nos. Que ens han convertit en la referència museística que som i serem».

En última instància, el responsable del MuVIM ha apuntat que «potser la clau del problema, d’aquestes controvèrsies tan artificials, rau precisament en el fet que es pretenga dedicar un museu a la Il·lustració —a la llibertat de pensament— en un país amerat de contrareformisme, i de meninfotisme, com el nostre», ha conclòs.

 

CatalanSpanish