12 C
Valencia

Rius: No m’he assegut a parlar amb cap responsable per a la transferència del MuVIM

Xavier Rius: «No m’he assegut a parlar amb ningun responsable de la Conselleria per a la transferència del MuVIM»

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El diputat de Cultura, Xavier Rius, i el director del Museu Valencià de la Il·lustració de la Modernitat (MuVIM), Rafael Company, han comparegut davant la premsa per aclarir el posicionament de la Diputació de València en relació a les informacions aparegudes recentment en distints mitjans de comunicació referides a la transferència del MuVIM.

Xavier Rius s’ha mostrat taxatiu: «no m’he assegut a parlar amb ningun responsable de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport per a la transferència del MuVIM». Així mateix, ha incidit en que «tant al nostre programa com al de totes les formacions polítiques que integrem l’actual equip de govern, incloíem l’aprimament de les diputacions, i per això, estem estudiant les possibilitats existents, però a hores d’ara no s’ha concretat res en allò relatiu als serveis i organismes dependents de l’Àrea de Cultura».

- Publicitat -

Així mateix, el diputat ha refermat que «el projecte del MuVIM és intocable i no està en perill. Encara que el museu és molt desitjat, mantindrem l’esperit pel qual es va crear: ser un referent en l’àmbit de la Il·lustració i de la Modernitat», ha remarcat.

Per la seua part, el director del MuVIM, Rafael Company, ha recordat que «la força del museu actual rau en l’absoluta llibertat de programació que hem tingut els decisors del museu, sense cap entrebanc, ans al contrari, per part del nostre diputat de Cultura. I en les milers de persones que ens visiten, cada vegada més, i ens estimen. Que ens són fidels i que, contínuament, ens esperonen a superar-nos. Que ens han convertit en la referència museística que som i serem».

- Publicitat -

En última instància, el responsable del MuVIM ha apuntat que «potser la clau del problema, d’aquestes controvèrsies tan artificials, rau precisament en el fet que es pretenga dedicar un museu a la Il·lustració —a la llibertat de pensament— en un país amerat de contrareformisme, i de meninfotisme, com el nostre», ha conclòs.

 

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

13,071FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Diputació de València activa el teletreball per a la mitat de la seua plantilla

• L'objectiu de la corporació provincial, amb una plantilla de 1.200 treballadores i treballadors, és garantir els serveis que presta la institució preservant la salut del funcionariat

L’equip municipal de Benaguasil compleix quasi el 60% del seu programa electoral en any i mig de legislatura

Quan es compleix pràcticament any i mig des de l'inici de la legislatura, l'equip popular de Benaguasil liderat per l'alcalde i diputat provincial Ximo Segarra Castillo, fa balanç de la gestió duta a terme d'estos primers divuit mesos.

Benitatxell tampoc cobrarà l’ocupació de terrasses als bars durant 2021

• Es tracta d'una nova mesura per a pal·liar els efectes de la crisi del Covid-19, junt amb les ajudes als autònoms i xicotetes empreses

València destina 1,6M€ per a ajudar als establiments hostalers i de la restauració

Tots els establiments que van sol·licitar l'ajuda i compleixen els requisits s'han beneficiat de la subvenció per al suport al sector de la restauració

Sanitaris de l’UCI del General, desbordats per la falta de mitjans davant l’augment de casos COVID

La última víctima mortal portava 40 dies hospitalitzada. D'altra banda, personal de l'hospital denuncia que els obliguen a portar els EPIS de seguretat més hores de les recomanables perquè no hi ha prou material de protecció.
- Advertisement -

: Valencià