El diputat provincial Xavier Rius, citat a declarar per un delicte de prevaricació

El diputat provincial de Cultura Xavier Rius (Compromís) ha sigut citat a declarar en qualitat de querellat pel Jutjat d'Instrucció número 7 de València arran d'una denúncia interposada per la portaveu del PP en la Diputació de València, Mari Carmen Contelles.

El diputat provincial de Cultura Xavier Rius (Compromís) ha sigut citat a declarar en qualitat de querellat pel Jutjat d’Instrucció número 7 de València arran d’una denúncia interposada per la portaveu del PP en la Diputació de València, Mari Carmen Contelles.

Segons consta la cèdula de notificació, Rius haurà de comparèixer en el jutjat el pròxim 8 de novembre a les 12 hores.

La querella presentada per Contelles va ser admesa a tràmit el passat 26 de setembre, i es dirigeix també contra dos treballadors autònoms, administradors d’una empresa suposadament contractada de forma irregular per Rius.

Aquestes dues persones són el germà i la cunyada de Juan Manuel Ramón Paúl, portaveu de Compromís en l’ajuntament de Paterna i assessor de Xavier Rius des de l’inici de l’actual legislatura fins a octubre de 2016, moment en què va ser nomenat primer tinent d’alcalde de Paterna i president de l’empresa pública municipal GESPA.

Segons el PP, en els dos últims anys el MuVIMha facturat més de 108.000 euros a través de contractes menors entre encàrrecs a l’empresa Somnis -gestionada pels dos processaments-, i contractacions directes als administradors la citada signatura.