L’Ajuntament de Xilxes està estudiant posar en funcionament la dessaladora

L'elevat cost d'amortització, que supera els 9 milions d'euros, és el principal obstacle de la negociació.

Un dels detinguts tenia dues reclamacions judicials en vigor per dos jutjats de Gandia

L’Ajuntament de Xilxes està estudiant aconseguir un acord amb Acuamed per a la posada en funcionament de la dessaladora, infraestructura que cobriria les necessitats hídriques de la indústria del municipi.

No obstant això, el cànon d’amortització de més de 9 milions d’euros que contemplava el conveni inicial subscrit en 2006 és un dels principals obstacles de la negociació, ja que ‘aquest cost tan elevat lligat a les previsions urbanístiques d’aquella època és totalment inassumible per al nostre municipi’, tal com han informat des de la Regidoria d’Hisenda.

De fet, aquesta postura ja ha estat traslladada en diferents reunions mantingudes entre l’Ajuntament de Xilxes i l’entitat pública, en les quals també s’ha posat sobre la taula la necessitat d’iniciar el subministrament prèviament a març de 2019 amb la finalitat de salvar l’aportació de 17,9 milions d’euros de la Unió Europea per a la construcció de la planta.

L’alcalde de Xilxes, José Martínez, ha indicat que ‘considere que el Govern d’Espanya té obligació de buscar alternatives perquè xicotets pobles com el nostre de cap manera poden assumir el cost d’amortització. Si superem aquest obstacle, els termes plantejats per Acuamed respecte al preu de l’aigua s’adapten a les possibilitats de Xilxes i garantirien recursos hídrics per al desenvolupament industrial’.

: Valencià

Publicidad