26.8 C
Valencia

Ximo Puig anuncia ajudes immediates de 23 milions d’euros per a pal·liar els danys per les pluges

L'IVF atorgarà crèdits a les empreses a interés zero per a dur a terme labors de reparació dels danys.

- Publicitat -AVL

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Ple del Consell aprovarà aquest divendres dos decrets d’ajudes d’emergència per a persones i ajuntaments, per valor de 23 milions d’euros, uns recursos que estaran disponibles de forma immediata per als beneficiaris.

A més, el cap del Consell ha avançat que l’Institut Valencià de Finances concedirà crèdits a interés zero a les empreses que vulguen dur a terme treballs de reparació dels danys causats pel temporal de la setmana passada.

- Advertisement -

Així s’ha pronunciat Puig després de la reunió que ha mantingut a Oriola amb empresaris de la comarca de la Vega Baixa, amb els qui ha repassat els danys generats per les pluges.

“Hem pogut veure i escoltar el que és una realitat terrible, ha sigut un colp molt dur, també per a l’empresa”, ha explicat el president, que ha afirmat estar “molt preocupat per la situació dels polígons industrials i donarem una resposta el més contundent possible per a ajudar i per a eixir d’aquesta solució difícil”.

En aquest sentit, ha recordat que el Consell aprovarà en el seu ple d’aquest divendres, que se celebrarà a Oriola, dos decrets d’ajudes que, ha anunciat, ascendiran a 23 milions d’euros i aniran destinades a persones damnificades i a municipis.

“Són ajudes per a les persones, per a emergències, per a aquelles persones que han patit més i que tenen més dificultat”, ha detallat, i ha afegit que també “hi haurà una ajuda per als ajuntaments, perquè puguen desenvolupar una sèrie de labors que reparen tot l’equipament públic, els carrers, els polígons industrials, tot el que és l’espai urbà, perquè puguen desenvolupar el més ràpidament possible accions fonamentals per a la normalització”.

“És simplement una primera mesura, i posteriorment s’analitzaran més possibles ajudes”, ha assegurat el cap del Consell, que s’ha referit a altres ajudes “que tenen a veure amb els instruments financers”.

En aquesta línia, ha anunciat que l’Institut Valencià de Finances concedirà crèdits a les empreses a interés zero “per a poder ajudar les companyies que en aquests moments necessiten finançament per a poder tornar a funcionar”.

“Estudiarem cas per cas si és necessari perquè no haja de tancar cap empresa si d’alguna manera se’l pot ajudar”, ha afirmat Puig, que ha considerat una “prioritat” que “les empreses que puguen, no tanquen i que al més prompte possible els polígons puguen tornar a actuar amb normalitat”.

Puig, que ha assegurat que la Generalitat “no baixarà els braços” i donarà suport “permanentment” a la comarca de la Vega Baixa i a totes les zones damnificades pel temporal, ha assegurat que s’exigirà al Govern d’Espanya que implemente les mesures oportunes per a la declaració de zona catastròfica”, així com ajudes de la Unió Europea.

“Ahir vam fer la primera estimació, d’al voltant de 1.500 milions d’euros, que és provisional, i cal prendre-la amb molta prudència, perquè encara no hem arribat a fer aqueixa avaluació rigorosa que necessitem per a presentar projectes i per a avançar en aqueixa capacitat de rebre ajudes”, ha conclòs.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

12,986FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar GVAIndustria
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detecten nous contagis de coronavirus a Morella

Morella ha enregistrat un creixement dels casos de COVID-19 en els últims dies a causa d'un brot de caràcter social.

Alcoi tindrà un dispositiu de seguretat coordinat durant el Mig Any del coronavirus

A banda de la presència de les forces de seguretat, el Consistori recorda la importància vital de la responsabilitat individual.

Benitatxell activa un protocol especial en el cementeri per a Tot sants

L'entrada es realitzarà pel cementeri vell, l'eixida per la part nova i les persones amb mobilitat reduïda podran accedir per l'entrada del pàrquing.

Condemnat a 21 anys i mig de presó per matar a bastonades a un conegut a Albaida

Va portar a la víctima fins a un garatge mitjançant enganys i, després d'assassinar-la, li va robar el cotxe, diners i dos targetes de crèdit.

Fiscalia interna al menor de 15 anys acusat de participar en la violació grupal a una xiqueta a Gandia

La Fiscalia ha internat al menor acusat, junt a dos joves més, de participar en la violació grupal a una xiqueta en el municipi de la Safor.
- Advertisement -

: Valencià