Ximo Puig convoca eleccions per al pròxim 28 d’abril

Compromís s'oposava a modificar la data prevista perquè el debat nacional pot sepultar a l'autonòmic

El president de la Generalitat, Ximo Puig, s’ha decantat finalment per avançar les eleccions autonòmiques per a fer-les coincidir amb les Generals del pròxim 28 d’abril.

Puig ha convocat al Consell hui a les 17 hores per a anunciar que finalment ha pres la decisió que es venia comentant fa mesos però que no s’ha confirmat fins a l’últim moment. Prèviament, a partir de les 11 hores, ha citat a la vicepresidenta Mónica Oltra per a comunicar-li la seua intenció de dissoldre Les Corts i convocar els comicis autonòmics. “Quan hi haja una decisió, seré la primera a saber-ho“, ha assenyalat la vicepresidenta.

L’equip de Puig ha pres esta decisió perquè considera que si coincideixen les eleccions autonòmiques i generals se situarà “el problema valencià” de l’infrafinançament i el deute en el debat nacional, a més de que hi haurà una major mobilització. D’altra banda, Compromís pensa tot el contrari, ja que Oltra va comentar divendres passat que no existeixen raons polítiques per a l’avançament electoral. Esta convocatòria de Ximo Puig sense el consens de Compromís ha trencat el pacte de govern de 2015.

 

Publicitat