Ximo Puig convoca eleccions autonòmiques per al 28 d’abril

La decisió afavoreix al fet que la comunitat valenciana tinga el seu "espai propi".

PublicitatAVL

Ximo Puig ha convocat als mitjans a les 18h per tal de fer pública la convocatòria a les eleccions el pròxim 28 d’abril, coincidint amb la data de les eleccions a Congrés dels Diputats, Senat i Palament Europeu.

Puig, que era contrari a adelantar la convocatòria d’eleccions en un principi, ha canviat de decissió “aprofitant la convocatòria d’eleccions generals”. La decissió ha estat presa per tal de enofrtir l’autogovern valencià: “Tot i que prime el debat espanyol, hi haurà una mirada valenciana”.

PublicitatRovira  

El President de la Generalitat ha destacat que esta acció es pot fer gràcies a la reforma de l’Estatut d’Autonomia i afirma que és una decisió afavoreix al fet que la comunitat valenciana tinga el seu espai propi. També ha agraït el treball fer per la vicepresidenta del Consell Mónica Oltra i a la resta de membres del consell per la seua política basada en el diàleg.

En la realitat dins d’Espanya s’ha referit a una “Espanya Valenciana” per tal de referir-se als èxits en política social del Pacte del Botànic, “Hem aprovat els millors pressupostos de la Comunitat Valenciana des de fa anys.” Puig ha fet una crida a la participació. “En els pròxims anys cal aprofitar l’oportunitat valenciana. A partir d’ara queda en mans dels valencians i valencianes decidir democràticament qui ha de dirigir la Comunitat”.

Puig ha comunicat a Sánchez la decissió i confia que en el mapa de l’Estat “els partits polítics seran els responsables de portar els debats polítics a la nostra terra. El que es votarà és votar cap avant o cap endarrere”. Respecte a la influència amb les generals asssegura que “en aquests moments s’està parlant a Espanya de la qüestió valenciana i es parlarà més que si haguérem anat amb l’escamot de la resta d’eleccions”.

Relacions amb Mónica Oltra

Respecte al retard de la consulta a la vicepresidenta del Consell i coportavéu de Compromís Mónica Oltra ha assenyalat que “Cadascun té la seua visió. Entenc que he fet la consulta quan era necessari. Al final és una responsabilitat del president i és el president qui l’assumeix. No vull diluir la meua responsabilitat”

El Pacte del Botànic
Per a Puig el botanic ha sigut un èxit i “ha ajudat a millorar la vida dels valencians i valencianes.” Ha reconegut que s’han produït algunes discrepàncies, però “és un govern estable”. De cada a una reedició assenyala que no hi ha altra edició possible i tots els membres del govern “volem continuar treballant junts. En el futur prevaldrà el que siga millor per als valencians”.

Publicitat