Ximo Puig destaca la formació i l’aposta per la tecnologia com a pilars fonamentals del progrés de la societat valenciana

El president ha visitat les instal·lacions del centre de producció i formació de Fresdental a Pedreguer

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la formació i l’aposta per la tecnologia com a pilars fonamentals en el progrés de la societat valenciana.

Així s’ha manifestat el responsable del Consell, Ximo Puig, durant la visita a les instal·lacions del centre de producció i formació Fresdental en la localitat alacantina de Pedreguer, on ha assenyalat la importància de factors competitius com la tecnologia o la robotització en el desenvolupament de la indústria 4.0 valenciana i espanyola.

PublicitatAVL

Per a Puig, “si no s’avança en aquesta via, serà impossible estar en un món competitiu en el qual la globalització és una realitat”. Per això, el president subratlla la importància de “ser capaces de domesticar o adaptar els interessos de la societat a la globalització”, ja que “el futur de les empreses passa per la indústria 4.0 i la millora de la productivitat a través de la formació i la tecnologia”.

El cap de l’Executiu valencià ha situat la comarca de la Marina com un dels punts de creació d’empreses rellevants “amb gran capacitat d’emprenedoria i creativitat”. En aquest sentit, Puig ha considerat Fresdental com un “magnífic exemple vitamínic d’aquesta aposta per la innovació tecnològica i la formació” i “una de les 500 empreses espanyoles amb major aportació tecnològica”.

De la mateixa manera, el president ha destacat la intenció de la Generalitat de “crear un ecosistema favorable a la innovació i el desenvolupament de centres tecnològics”.

“En la Comunitat Valenciana existeixen molts focus de desenvolupament quotidià com les universitats, l’Agència Valenciana de la Innovació, l’Institut Valencià de Finances i l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, on és necessari que aquest ecosistema treballe d’una manera sinèrgica i no es perden oportunitats”, ha defensat.

Esforç per dignificar la Formació Professional

Així mateix, el president de la Generalitat ha manifestat la seva intenció de “dignificar la Formació Professional” associada al mercat de treball actual, ja que “no pot ser sols qüestió de les grans empreses”. “Hem d’intentar motivar a les noves generacions perquè vegen el futur que es presenta a través de la tecnologia, la innovació i la Formació Professional”, ha conclòs.

Esta publicació està disponible en : Valencià