Ximo Puig elogia la qualitat del torró en la seua visita a Xixona

El president de la Generalitat ha visitat la localitat alacantina de Xixona, en concret una de les fàbriques de torró amb més anys d’història.

Allí, ha fet un recorregut a peu amb Isabel López, alcaldessa del municipi i el director de la fàbrica, els qui li han explicat i ensenyat tots els passos de l’elaboració, producció i envasament del torró. També ha visitat el Museu del Torró que acull la història de tres segles d’elaboració del producte estrela de Nadal.


“El treball que ha desenvolupat el sector del torró ha sigut molt important per a altres sectors. És un producte associat a Nadal, a la fraternitat i a la felicitat. La indústria està sabent situar en el mercat tots els seus productes perquè en estos dies ningú puga deixar de tindre els dolços nadalencs en la seua taula”, ha indicat el President.

“Malgrat totes les limitacions, hem d’intentar celebrar un Nadal amb els valors més profunds i amb estos productes típics”.

Ximpo Puig, Presidente de la Generalitat

Per part seua, Isabel López, alcaldessa d’Alacant, ha agraït la visita del president autonòmic, recalcant que “cap any ha faltat”. A més, ha reconegut l’esforç continu que estan realitzant les empreses i treballadors del sector del torró, perquè “el millor torró del món continue arribant a totes les cases”.


Finalment, Puig ha indicat que plantegen prendre noves mesures sanitàries davant el creixent nombre de contagis per coronavirus, que podrien afectar directament les trobades familiars per Nadal. Esta vesprada les anunciaran. A part, ha exigit que el Govern reforce el control en els perímetres i vigilen exhaustivament que es complisquen les mesures preventives en hostaleria.

CatalanSpanish