Ximo Puig: “És una enorme satisfacció estar a Alzira i dir que hem complert amb la paraula donada”

“Hui és motiu d’alegria estar a Alzira, bressol del socialisme i una enorme satisfacció estar aquí i dir que hem complert amb la paraula donada. Ho vam dir i ho hem complert: “Si hi havia canvi a la Comunitat, davant la sanitat totes les persones serien iguals i l’Hospital d’Alzira passaria a la gestió pública”. Així de contundent es va mostrar el president de la Generalitat, i secretari general del PSPV, Ximo Puig, qui va destacar que la recuperació de l’Hospital de la Ribera per a la gestió pública “no solament significa una millora dels serveis públics sinó que significa retornar la credibilitat a la política”. En aquest sentit Puig va denunciar que no es pot dir una cosa i fer la contrària que és el que ha fet el PP durant 20 anys”.

Així es va manifestar durant l’acte que va tenir lloc en la localitat valenciana d’Alzira, on va intervenir al costat del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez i la secretària general del PSPV d’Alzira, Isabel Aguilar. L’acte també va comptar amb la presència de secretari d’Organització del PSOE, José Luís Ábalos, del secretari de Justícia i Nous Drets, Andrés Perelló, així com del sotssecretari del PSPV, Manolo Mata i el secretari d’Organització, José Muñoz, i un ampli nombre de dirigents i càrrecs orgànics del partit.

El dirigent del PSPV va lamentar la falta de projecte polític del Govern de Rajoy que està propiciant una gran fractura amb els ciutadans per això ha recordat que el treball del PSOE és fonamental perquè “el socialisme va nàixer per millorar la vida de les persones i per superar les desigualtats”. “El PP està out, fora de joc, l’única cosa que fa és embarrar, no estan treballant per millorar la vida dels ciutadans sinó per guardar la seua butaca”, ha indicat.

Sobre aquest tema ha posat com a exemple que el Govern de Rajoy seguisca sense donar resposta al moviment que va omplir els carrers el passat 8 de març i que no s’ha vist reflectit als Pressupostos Generals de l’Estat on no s’ha complert amb el pacte sobre la violència de gènere. De la mateixa manera ha recordat el compromís de Rajoy per canviar el model de finançament en 2017 en la Conferència de Presidents que tampoc ha complert. “Nosaltres no fem un discurs victimista sinó esperançat d’aportació a Espanya però una cosa anem a deixar clara, no anem a consentir que se seguisca discriminant als valencians i valencianes”, va asseverar el dirigent socialista al mateix temps que va assenyalar que “l’asimetria que hi ha a Espanya cal resoldre-la”.

En aquesta línia va agrair al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez el seu suport i el del PSOE tant a la reforma del sistema de finançament com al problema de la infrainversió que sofreix la Comunitat. D’aquesta manera va agrair el suport del PSOE per presentar esmenes als PGE per aconseguir millorar algunes partides fonamentals per al desenvolupament de la Comunitat.

Finalment Ximo Puig va recordar el gran esforç que des de la Generalitat s’està realitzant per complir amb tots els compromisos. “Ens ha costat molt arribar fins aquí després de 20 anys de foscor, amb la corrupció i el balafiament campant a pler per tota la Comunitat” va denunciar Puig qui va apuntar que “ara que tenim un govern decent que vol que cada valencià tinga el seu projecte de vida” per això va animar a tots a fer del PSOE la primera força al nostre país”.

Per la seua banda el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va coincidir a destacar que Alzira és un símbol polític de compromís amb la sanitat, de complir amb la paraula donada i de la bona política. “És el símbol de la coherència històrica d’un partit que ha posat en peus l’estat de benestar”. En aquesta línia va assenyalar que per als socialistes la pàtria és un hospital públic un col·legi públic donar oportunitats als nostres fills i garantir la igualtat d’oportunitats. Per tot això va traslladar el compromís del PSOE amb la sanitat pública i de blindar en la Constitució la sanitat com un dret fonamental. “Perquè mai més es torne a retallar un dret fonamental dels ciutadans”, va assenyalar.

Durant la seua intervenció també ha mostrat el seu compromís i el del PSOE amb la reforma del sistema de finançament i ha recriminat el poc interés del PP per millorar-ho i donar recursos a una comunitat que inverteix a revertir la sanitat privada a la pública. Finalment va agrair tant al president de la Generalitat, Ximo Puig com a tots els alcaldes socialistes del canvi l’esforç per fer possible la unió de moltes coses que el PP havia separat com la política i la decència.

Finalment la secretària general del PSPV a Alzira Isabel Aguilar va agrair la presència dels líders socialistes i va animar a la militància a treballar conjuntament de forma unida al costat del president de la Generalitat a qui va agrair el treball que està realitzant des de la Generalitat per millorar la vida dels valencians i valencianes amb mesures tan contundents i necessàries com l’eliminació del copago, l’aposta pels més joves i sobretot per l’eliminació de la gestió privada de la sanitat pública. “Quan governa l’esquerra es governa per a les persones”, Va recordaR al mateix temps que va destacar els nombrosos assoliments que des del govern d’Alzira també s’estan aconseguint”.