Ximo Puig: “Esta campanya cal fer-la casa a casa perquè necessitem una majoria”

Ábalos: “l'estratègia de la dreta és sembrar el descoratjament i la desil·lusió per a evitar la mobilització” pel que ha animat a votar per a superar el bloqueig.

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha apuntat que hui comença una campanya que cal fer “casa a casa perquè necessitem una majoria forta perquè Pedro Sánchez siga president”. En esta línia, ha incidit en què es necessita un govern amb la “màxima fortalesa” possible per a poder afrontar els grans reptes del futur.

“No val qualsevol govern” ha puntualitzat després d’assenyalar que “el PSOE és la nostra única esperança per a un finançament just”. “Necessitem que el PSOE guanye les eleccions per a preservar, garantir i defensar la convivència” ha afegit al mateix temps que ha alertat que “estem en un moment crucial per a lluitar contra la desocupació, aconseguir estabilitat econòmica i per a tindre l’oportunitat que Espanya enlaire”.

El líder dels socialistes valencians ha recordat que si anem de nou a unes eleccions, és perquè “no es va acceptar la voluntat popular”. No obstant això, ha assenyalat que cal afrontar estos nous comicis “amb més convicció perquè el que és clar és que la Comunitat necessita un govern com l’actual que tracte a esta terra amb dignitat”.

Així s’ha pronunciat en l’acte d’inici de campanya que ha tingut lloc en el barri de Sant Marcelino a la ciutat de València i que ha comptat amb les intervencions del cap de llista per la província de València per a les eleccions del 10N i ministre de Foment en funcions, José Luís Ábalos, la vicealcaldessa de la ciutat, Sandra Gómez i la secretària provincial, Mercedes Caballero.

“Hi ha reptes que només els pot afrontar el PSOE” ha recordat el president de la Generalitat qui ha destacat el treball que des del govern central s’ha realitzat estos dies a Catalunya.

En este sentit, el líder dels socialistes valencians ha mostrat la seua voluntat per a mantindre una bona relació amb la comunitat veïna al mateix temps que ha demanat al president de Catalunya Quin Torra que “no torne a parlar en nom de la Comunitat Valenciana perquè nosaltres decidim el nostre projecte que és l’Estatut d’Autonomia i la Constitució Espanyola”.

El cap de llista per la província de València per a les eleccions del 10N i ministre de Foment en funcions, José Luís Ábalos, ha recordat que si hui tornem a estar en campanya és perquè “hi ha qui no ha acceptat els resultats de les últimes eleccions d’abril”. “El problema és que no es van acceptar els resultats que donaven per guanyador al PSOE i no van tindre més opció que tirar mà del bloqueig perquè no tenien més alternativa” ha apuntat.

En esta línia ha assenyalat que estes eleccions han de tractar de superar eixe bloqueig, no obstant això ha incidit en què “no val qualsevol govern”. “Necessitem un govern amb capacitat per a fer front als nous desafiaments”. Ábalos ha alertat que l’estratègia de la dreta és sembrar el descoratjament i la desil·lusió per a evitar la mobilització. “Però ara tenim una oportunitat per a dir-los a tots aquells que volen el poder coste el que coste, que no tot val”. “Ens juguem molt” ha reiterat al mateix temps que ha recordat que “no es pot preferir el buit o donar-li una oportunitat a la dreta sabent que va acompanyada de l’extrema dreta”. “Dir-li quatre vegades que no a un candidat socialista no és un error és un vici” ha lamentat Ábalos.

Finalment, el ministre de Foment en funcions ha recordat que “fa falta un govern que senta este país, que ho entenga i tinga solucions. Des del ressentiment de la dreta no hi ha projecte polític que valga la pena” ha assenyalat per a incidir en què “l’única opció de debò per a este país és el PSOE, així ho va dir la gent i així ho dirà una altra vegada”.

Per part seua, la secretària provincial del PSPV-PSOE, Mercedes Caballero ha instat a “no oblidar els grans avanços que s’han aconseguit en estos últims anys” i ha recordat que amb la Llei d’Igualtat “hui les dones podem representar a la ciutadania perquè va ser el PSOE qui ha fet possible que hui les llistes siguen paritàries”. “En 15 mesos este país ha avançat més que en set anys de Rajoy i això no pot ser un parèntesi entre un govern de la dreta i un altre” per això ha animat a tots a omplir les urnes el pròxim 10N.

Finalment, la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, ha recordat que davant “l’extrema dreta perillosa” que tenim “cal eixir a votar per a recuperar un govern fort i progressista”. “Estes eleccions són igual o més importants que les anteriors perquè hem de reivindicar l’Espanya que volem” ha assenyalat i ha apuntat que “hui hi ha un motiu més per a eixir a votar que és votar en contra del bloqueig”.CatalanSpanish