Ximo Puig: “La nostra Comunitat és la segona regió més industrial i exportadora d’Espanya”

El president clausura l'assemblea anual de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha participat en la clausura de l’assemblea anual de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV). Allí ha assegurat que esta ha de ser “la legislatura de la innovació i de la formació professional” per a “pujar al cavall” de la nova economia, un procés que ha de fer-se “amb la màxima col·laboració possible entre les empreses, el govern i els intervinents en el diàleg social”.

Durant el seu discurs, Puig s’ha mostrat agraït “amb la CEV, els sindicats, l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE) i les Cambres de Comerç” per haver donat suport a “la necessitat d’una reforma del finançament autonòmic , la demanda de majors inversions de l’Estat, el Corredor Mediterrani i el Corredor Cantàbric-Mediterrani”. Així mateix, el president ha volgut destacar que la Comunitat Valenciana “és la segona regió més industrial i exportadora d’Espanya” i això és gràcies “a l’escenari d’estabilitat, diàleg i honradesa” que també ha aconseguit “reduir l’atur i millorar l’ocupació”.

Puig també s’ha referit a la sostenibilitat i ha comentat que s’ha d’actuar de manera “dinàmica” davant el canvi climàtic. Per a això, “és necessària una Europa forta, potent i capaç de tindre un paper determinant en el món“, ha explicat.

Per part seua, Salvador Navarro, el president de la CEV, ha indicat que en esta legislatura treballaran amb els grups parlamentaris en assumptes com els residus i les taxes de residus i turística plantejades en l’anterior, i ha subratllat que no s’ha de témer la col·laboració públic-privada perquè és “productiva i beneficiosa” per a la societat. “La prioritat número u de la Comunitat és l’aprovació de la reforma definitiva del model de finançament autonòmic“, ha assenyalat Navarro.

ValenciàEspañol