Ximo Puig assisteix a la interpretació de pasdobles per part de més de 500 músics i músiques en la trobada ‘Gran Paquito”

Es tracta d'un dels actes organitzats per Presidència de la Generalitat amb motiu de la festivitat de Santa Cecilia, patrona de la música.

Publicitat

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assistit aquest dissabte a la trobada ‘Gran Paquito’, en el qual mig miler de músics i músiques procedents de bandes de la Comunitat Valenciana han interpretat pasdobles en la plaça de la Verge de València.

L’acte s’emmarca en les celebracions organitzades per Presidència de la Generalitat amb motiu del dia de Santa Cecilia, patrona de la música, que inclouen dues setmanes d’actes, amb una desena de concerts, una exposició en el Palau de la Generalitat i la publicació d’un llibre.

PublicitatRovira  

En el ‘Gran Paquito’, al voltant de cinc-cents músics i músiques procedents d’una desena de bandes valencianes han interpretat a l’aire lliure, en la plaça de la Verge, quatre peces musicals.

Dirigits per la directora Inma Mateu (Benigànim, 1968), han oferit un concert en el qual han interpretat ‘Paquito el xocolater’, del compositor de Cocentaina Gustavo Pascual Falcó- a l’inici i al final de l’acte- i dos pasdobles valencians més.

Els actes es desenvoluparan durant dues setmanes i continuaran a partir el dilluns, quan s’inaugura, en el Palau de la Generalitat, una exposició sobre les compositores de música valencianes. El dimarts, també en el Palau, es presentarà el llibre ‘Terra de música’, amb un concert de la Coral Allegro ONCE València. A més, el dimecres s’entregaran els premis Euterpe de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat, mentre que el dijous tindrà lloc un concert de la Romàntica del Saladar.

Quant al divendres 22, dia de Santa Cecilia, un conjunt de vent oferirà un concert a les portes del Palau de la Generalitat. A la vesprada, el cantant Manolo Tarancón oferirà un concert acústic. D’altra banda, el dissabte 23, representants de les Federacions de Societats Musicals de la Comunitat, de Dolçainers i Tabaleters, de Cors i de Folklore de la Comunitat ofereixen un espectacle musical.

Els actes conclouen amb un concert de dues bandes de música. Un d’ells tindrà lloc el diumenge 24 a l’auditori de Castelló, a càrrec de l’Artística de Buñol i l’Ateneu Musical de Cullera. La setmana següent, el 30 de novembre, l’auditori de Torrevieja acollirà un altre concert ‘A dues bandes’ interpretat per la Unió Musical de Llíria i la Santa Cecília de Cullera.

PublicitatJuega Limpio Orihuela