Ximo Puig i Pedro Sánchez visiten el litoral afectat per la Borrasca Gloria

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha destacat que des del Consell es va aprovar divendres una línia d'ajudes econòmiques perquè els ajuntaments puguen reparar totes les destrosses ocasionades.

Vinaròs, Peníscola i Benicarló han sigut algunes de les zones castellonenques visitades pel President de la Generalitat, Ximo Puig, i el president del govern, Pedro Sánchez. Els dos representants socialistes han repartit l’agenda per recórrer el litoral –coincidint a Peníscola– per mostrar el suport a les zones afectades.

Ambdós coincideixen en discurs, recalcant la borrasca Gloria i la DANA com una advertència de l’emergència climàtica i clara demostració dels efectes del canvi climàtic. “Hem de ser conscients que la realitat climàtica està canviant. Desgraciadament estos efectes seran més aguts i per tant haurem de desenvolupar mesures de prevenció i protecció”, deia Sánchez. “Açò no correspon a cap distinció ideològica, el canvi climàtic ens afecta a tots, pensem el que pensem” afegia el president per anunciar una convenció anual de presidents autonòmics i que en la d’enguany, la transició ecològica serà un dels temes a tractar.

Ximo Puig ha volgut recalcar la immediata acció que ha pres la Generalitat per “donar suport als afectats i ficar mesures de caràcter estructural en marxa per combatre estos fenòmens del canvi climàtic i que tinguen les menors conseqüències per a la seguretat de les persones i les infraestructures”. El president Puig també ha aprofitat les xarxes socials per a agrair a Sánchez “la seua sensibilitat” amb la Comunitat.

https://platform.twitter.com/widgets.js

CatalanSpanish