Ximo Puig: ‘Els Pressupostos de la Generalitat compten amb el suport més gran de la història de l’autogovern’

Destaca després de la votació parlamentària que la Comunitat Valenciana necessita en este moment històric "estabilitat política, seguretat jurídica i capacitat d'enteniment i diàleg".

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que el ple de les Corts ha aprovat “amb el suport més gran de la història de l’autogovern valencià” uns Pressupostos autonòmics “que són -ha afegit- els necessitem per a aqueix objectiu comú, que és superar la pandèmia i reactivar l’economia des de la inclusió social”.

Ximo Puig ha assenyalat després de la votació parlamentària que la Comunitat Valenciana necessita, per a afrontar la crisi generada per la pandèmia, “estabilitat política, seguretat jurídica i capacitat d’enteniment i diàleg”, i això, ha agregat, és el que ofereix el Consell, que, tal com ha subratllat, ha portat a la Cambra uns Pressupostos per a 2021 que plasmen el gran acord polític i social aconseguit al juliol.

El president ha afirmat que, a partir d’ara, correspon realitzar un exercici de “gran autoexigència” per part del Govern valencià “i de totes les persones que participen en este projecte de progrés, cohesió i unitat dels valencians i valencianes” per a aplicar les polítiques incloses en estos comptes, destinades a millorar la qualitat de vida de la ciutadania.

Així ho ha expressat en declaracions als mitjans de comunicació en els corredors de la Cambra després de l’aprovació dels Pressupostos de la Generalitat per a 2021, que, amb una dotació de 25.627,6 milions d’euros, contemplen un increment històric dels recursos públics per a lluitar contra la pandèmia i establir les bases de la recuperació.

Els comptes de la Generalitat per a 2021, per primera vegada, superaran així els 25.000 milions d’euros, amb un augment de la despesa efectiva de la Generalitat del 12,2% per a enfortir la sanitat pública, establir un escut social enfront de la crisi i fer costat al teixit productiu valencià.

La despesa social arriba en estos Pressupostos als 15.931 milions, la qual cosa representa el 84,6% de la despesa no financera de la Generalitat, és a dir, 1.532 milions més que l’any passat, de manera que, cada dia, la Generalitat destina 43,6 milions als serveis públics fonamentals (sanitat, educació i protecció social).

A més, la inversió productiva aconsegueix els 2.000 milions d’euros, una injecció que permetrà activar l’economia i l’ocupació, i també per a impulsar la transformació del model productiu.

Lo más leído

CatalanSpanish