05:02 - miércoles, 28 febrero 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Ximo Puig al PSPV: “Us propose que avui comencem amb la il·lusió del que comença de nou”

El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha pronunciat avui el seu discurs de clausura del 13 Congrés Nacional dels socialistes valencians davant un plenari lliurat, on s’ha aprovat este cap de setmana per unanimitat la Ponència Marc que marcarà la seua trajectòria durant els pròxims quatre anys i els òrgans de Govern que dirigiran eixe procés. Per açò, el màxim dirigent del partit, després de proclamar-se la seua nova Executiva Nacional, ha instat a tots els seus militants al fet que “avui comencem amb la il·lusió del que comença de nou”.

Així, ha assegurat que “no ens podem permetre que estos quatre anys de Govern siguen un parèntesi entre dues nades” i ha recordat que si fa cinc anys “ens marquem com a objectiu ser la força fonamental per al canvi, avui tenim un objectiu més ambiciós, que és ser el principal partit polític valencià de la pròxima dècada”. Per açò, ha animat a tota la militància “a anar més enllà de protagonitzar el millor present per a il·lusionar representant el millor futur”, així com “a estar a l’avantguarda impulsant el progrés i liderant la igualtat, en la nostra terra, a Espanya i a Europa”.

En este sentit, ha avançat que el pròxim 15 de setembre tindrà lloc una gran trobada dels socialistes de les regions europees i del Parlament europeu que, sota el lema ‘Invertint a Europa, invertint en les persones’, reuniran a València a presidents de regions europees, alcaldes, comissaris i alts càrrecs de la Comissió Europea i dirigents socialistes de tot el continent. L’objectiu, tal com ha apuntat, “serà reforçar la lluita perquè Europa canvie de rumb, per a enterrar definitivament les polítiques d’austeritat, rellançar la inversió pública, impulsar connexions estratègiques com el Corredor Mediterrani i acostar els fons i les inversions als ciutadans”.

De la mateixa manera, ha assegurat que la primera proposta que presentarà davant la seua nova Executiva serà l’adhesió a la manifestació convocada pels sindicats per a reclamar un finançament just, inversions justes i deute històric.

Puig ha remarcat també que, tal com va prometre en el seu discurs d’investidura com a president de la Generalitat, “no puc garantir que tots i totes aconseguiren l’èxit, però que anava a deixar-me la pell perquè tots tingueren l’oportunitat d’aconseguir-ho”. “Açò és el socialisme, açò és el PSPV i eixe és el nostre projecte”, ha afirmat.

El màxim responsable del PSPV-PSOE ha posat l’accent en l’engegada d’una ‘via valenciana’ que s’assenta sobre tres pilars: justícia social, creixement i redistribució, i valencianisme i federalisme. Al mateix temps ha destacat que “podem dir orgullosos que les millors pàgines de la història del nostre País les ha escrit el socialisme valencià, i esta història segueix avance gràcies a vosaltres i vosaltres perquè, encara que cadascun té els seus propis posicionaments, heu demostrat que compartim els mateixos objectius”.

Puig, que ha assegurat que no tornarà a presentar candidatura en el pròxim procés orgànic del partit, s’ha referit a les primàries de les últimes setmanes apuntant que “encara que hem passat moments durs, avui estem en el millor moment del socialisme valencià en els últims 22 anys”. Així, ha agraït a la militància la seua participació en este procés “on s’ha demostrat que les diferències no ens afebleixen, perquè avui hi ha un PSPV a l’avantguarda del PSOE; un PSPV més fort, més unit i més preparat per a transformar la vida dels valencians i les valencianes”.

No obstant això, ha volgut destacar que “açò no significa que haja acabat el treball de la militància socialista, perquè el seu paper no és el de votar en processos orgànics, sinó que el repte de tots els que som militants és que les nostres idees arriben a més gent perquè vegen en el PSPV la seua eina de transformació social”. De la mateixa manera, ha reiterat que “mai m’he presentat a un procés orgànic del partit sol per a dirigir el partit, sinó per a convertir-ho en el millor instrument per a millorar la vida de la gent”.

Elecció Òrgans d’adreça Nacionals i Comité Federal

Previ a l’acte de clausura el ple del 13 Congrés del PSPV, en el qual han participat 444 delegats amb dret a vot, ha aprovat amb un ampli respatler els Òrgans d’adreça Nacionals i els membres del Comité Federal. Així l’Executiva Nacional ha comptat amb un 73,2% dels vots a favor i el Comité Nacional i Comité Federal amb més del 80%.

La Comissió Executiva Nacional del PSPV que lidera Ximo Puig, com a secretari general, està presidida per Juana Serna i compta amb Manolo Mata com a sotssecretari general, ha sigut recolzat per 312 vots a favor i 114 en contra i en blanc i cinc vots nuls. L’adreça s’estructura en onze grans àrees dirigides pels secretaris executius: José Muñoz (Organització), Toñi Serna (Acció Electoral), Carlos Fernández Bielsa (Relacions Institucionals i Acció Territorial), Portaveu i Comunicació (Jorge Rodríguez), Creixement i Ocupació (Blanca Marín), Justícia Social (Concha Andrés), Igualtat (Rosa Peris), Valencianisme i Federalisme ( José Chulvi), Medi ambient i Infraestructures (Sandra Martín), Preparació del Futur (Francesc Colomer), i Ciutadania i Valors Republicans (Ana Barceló). El secretari general proposarà a Diana Morant, alcaldessa de Gandia, com a president del Comité Nacional del PSPV, màxim òrgan entre congressos.

Pel que fa a esta Executiva, el secretari general del PSPV-PSOE ha assegurat que “esta és una executiva on estan representades totes les comarques, paritària perquè en el nostre partit no pot haver-hi ni la més mínima discriminació i gran com els reptes d’aquesta societat i del País que hem de cosir”, al mateix temps que ha destacat que els seus membres són responsables de portar avant un projecte polític de la militància i per a la societat”.

A ells se suma el Consell Institucional, format pels representants institucionals de les principals ciutats, consellers i president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies: Gabriel Echávarri, Amparo Marco, Carlos González, Sandra Gómez, Vicent Soler, Carmen Munt, Mª José Salvador i Rubén Alfaro.

El Comité Federal ha obtingut 354 vots a favor, un 82,7% dels delegats, i 74 vots en contra i en blanc, així com tres vots nuls. En este cas els membres designats per a formar part de l’òrgan federal són Rafa García, Joan Lerma, Julia Menargues, Carmen Martínez, Ciprià Císcar, Michel Montaner, Antonia Moreno, José Benlloch i Mariola Fluvià.

La Comissió Revisora de Comptes estarà presidida per Mamen Sanjuán i la Comissió Nacional d’Ètica per José María Ángel. També s’ha triat als integrants del Comité Nacional, que tindrà 153 representants, en este cas el suport ha sigut de 354 vots a favor, més del 80% dels delegats, així com 75 vots en contra i en blanc, i dos nuls.

Últimas noticias

Contenido relacionado