Ximo Puig reivindica “la vigència del Botànic com a consolidació del canvi en la Comunitat Valenciana i d’un govern per a tots”

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE ha assegurat que "ningú pot quedar al marge de la modernitat" i, per això, ha apel·lat a un "creixement inclusiu i a una aliança de classes treballadores i mitjanes per a garantir el progrés i els drets aconseguits".

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha assegurat que en esta legislatura “s’aprofundirà en les polítiques impulsades pel Botànic i en el relat de reparació, reconstrucció i renaixement”, perquè, ha assenyalat, “hem de consolidar el canvi” en la Comunitat Valenciana. Per això, ha insistit que els socialistes han d'”abordar el nou temps des de la unitat i la corresponsabilitat de tots” perquè “som un projecte obert, transversal i de progrés per als valencians i les valencianes”.

D’esta manera s’ha pronunciat Puig durant l’acte de tancament de les Jornades “Pensar 2020: la via valenciana” que ha reunit este divendres i dissabte a més de 150 diputats autonòmics, càrrecs socialistes en el govern i membres de la Comissió Executiva Nacional. Ximo Puig ha qualificat d'”èxit” estes jornades de treball on ha desgranat els deu eixos transversals per a les polítiques de 2020: la sostenibilitat, feminisme, fe en el futur, defensa de les perifèries socials i territorials, inclusió de totes les minories, fermesa davant l’extrema dreta, lleialtat en el govern, amb les idees i amb els ciutadans; treball; proximitat amb la ciutadania i respecte als orígens ideològics.

D’altra banda, el líder dels socialistes valencians ha advertit que l’objectiu fonamental és que “ningú es quede al marge de la modernitat” i, per això, ha advocat per “un creixement inclusiu i una aliança de les classes treballadores i classes mitjanes per a garantir el manteniment dels valors de la igualtat, la llibertat, la tolerància i el diàleg”. Puig ha insistit en el caràcter obert i transversal del Consell: “Hem de governar per a tots, aqueixa és la diferència, que la Generalitat Valenciana governa per a tots mentre que a Catalunya i Madrid es governa només per a una part de la societat”.

A més, també ha instat a “actualitzar la fiscalitat de l’Estat perquè no es pot permetre l’existència de paradisos fiscals com a Madrid, cal combatre el frau fiscal de manera més eficient”.

Durant la seua intervenció, ha advertit que esta legislatura “serà dura perquè s’ha produït una radicalització de les dretes que estan sota l’hegemonia ideològica de l’extrema dreta” que, ha alertat, “va en contra de tot el que ha fet avançar a este país”. “Els socialistes no mirarem cap a un altre costat, combatrem a l’extrema dreta des de les idees i la convicció en la democràcia perquè el PSOE és el vertader fre a l’extrema dreta”, ha recalcat.

Finalment, Puig ha indicat que “el PSPV-PSOE és el primer partit de la Comunitat Valenciana i vam governar en la majoria dels ajuntaments, també el farem ara en el Govern d’Espanya, tenim una responsabilitat històrica i assumim el lideratge des de la responsabilitat i la humilitat”. Davant això, ha apuntat que és “fonamental continuar aprofundint en les polítiques que hem aplicat des del respecte, el diàleg, la convivència i la lleialtat”.

En l’acte també ha intervingut com a relators el secretari autonòmic de Promoció Institucional, Alfred Boix; el secretari d’Organització del PSPV-PSOE, José Muñoz; el conseller Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España; la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló i consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo; així com el síndic del grup parlamentari socialista en Les CortsManolo Mata, que ha tancat l’acte.

D’esta manera, Mata ha insistit que “necessitem lluitar contra els missatges populistes”. “El populisme el simplifica tot i nosaltres necessitem complexitat”, ha assenyalat el dirigent socialista qui també ha volgut valorar esta trobada “perquè les idees fluctuen entre tots” alguna cosa que, per a Mata “mai pot decaure”. Finalment, ha indicat que el Partit Socialista és l’únic partit que pot “retornar l’alegria a la societat”.CatalanSpanish