Ximo Puig reivindica l’acord com la bona política: “Pactar no és trair” ni mostrar debilitat

Ximo Puig defèn una investidura "com més prompte millor" per a no faltar al respecte als ciutadans

Europa Press
Publicitat

El president de la Generalitat Valenciana, el socialista Ximo Puig, ha reivindicat aquest dimarts la cerca de l’acord entre diferents com la manera de “fer bona política”. “Pactar no és trair, acordar no és mostrar debilitat”, ha defès en els Esmorzars Informatius d’Europa Press.

Per a resoldre problemes és necessari arribar a acords, ha raonat Puig, per a qui “el pitjor” en política és el “sectarisme”. En la seua intervenció, el líder dels socialistes valencians ha citat Manuel Azaña per a subratllar la necessitat de practicar la bona política. “Fem tots política i quanta més millor. Només així podrem governar-nos a nosaltres mateixos i impedir que ens desgovernen uns altres”, ha indicat.

PublicitatRovira  

Puig ha expressat el seu desig que la investidura de Pedro Sánchez que se celebrarà aquest mes de juliol –la data es coneixerà aquest dimarts– arribe a bon port, perquè és “fonamental” per al futur d’Espanya.

Precisament la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, qui donarà a conéixer en les pròximes hores eixa data després de parlar per telèfon amb Sánchez, que es troba a Brussel·les, ha sigut l’encarregada de presentar en l’esmorzar a Puig, a qui ha definit com “un home de consens en època de grans disensos” i una persona que “creu en la política com a motor transformador que millora la vida de les persones, de vocació de servei públic” i que manté la “lleialtat als seus valors”.

En la seua intervenció inicial, Puig ha reivindicat l’Espanya federal i s’ha posicionat en contra del centralisme en un país que és divers i plural.

Ximo Puig defèn una investidura “com més prompte millor” per a no faltar al respecte als ciutadans

El president de la Comunitat Valenciana, Ximo Puig, vol un debat d’investidura del candidat Pedro Sánchez “com més prompte millor” i que permeta la formació d’un nou govern perquè la falta d’acord entre els partits polítics equivaldria a faltar al respecte als ciutadans, als qui se’ls estaria dient que “s’han equivocat” amb el que van votar el passat 28 d’abril.

En els Esmorzars Informatius d’Europa Press, ha titlat de “sorprenent” que no s’atenga al missatge donat pels ciutadans en els comicis generals, que van decidir amb el seu vot que el Congrés dels Diputats tinga la fragmentació que té. I amb eixa composició, “els grups polítics tenen l’obligació de facilitar” la formació d’un govern, ha incidit.

En un clar missatge a la reclamació d’Unides Podem de formar un Govern de coalició, com s’ha fet a la Comunitat Valenciana, Puig ha recordat que en el Congrés no es pot aplicar “la via valenciana” perquè el PSOE i Unides Podem “no sumen” majoria absoluta. No hi ha “una majoria progressista clara”, ha lamentat.

Puig ha criticat el PP per no donar-se ni per al·ludit quan Sánchez ha reclamat tant als ‘populars’ i a Ciutadans que s’abstinguen per a permetre la formació de govern.

Per al president valencià, l’actitud del partit que lidera Pablo Casado representa una “falta de coherència de tal magnitud”, quan en 2016 des del PP “es va exigir un esforç enorme” perquè el PSOE s’abstinguera i permetera la investidura de Mariano Rajoy, la qual cosa finalment el partit socialista va fer, amb el cost de partir en dos a la formació, forçant la dimissió de l’aleshores secretari general, Pedro Sánchez, contrari a investir a Rajoy.

Puig ha reconegut que ell pensa que la investidura està més a prop que l’escenari d’unes segones eleccions, perquè ell particularment no acabaria d’entendre que s’arribara a eixe extrem.

 

PublicitatJuega Limpio Orihuela