02:02 - miércoles, 28 febrero 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Ximo Puig respon que el plurilingüisme compta amb l’aval del Govern

Puig ha remarcat que es tracta d’una suspensió cautelar i ha subratllat que el decret compta amb els informes favorables del Consell Jurídic Consultiu, amb l’aval del Ministeri d’Educació i de l’Advocacia de la Generalitat pels quals els tràmits de matriculació segueixen amb normalitat. Puig ha acusat la Diputació d’Alacant, el recurs de la qual ha permés la paralització, de ser un instrument partidista i ha recordat que es va oposar al Xarxa Llibres, una eina que ha copiat la Comunitat de Madrid. Ha afegit que Alacant no vol que els alumnes coneguen les tres llengües, valencià, castellà i anglés.

Marzà ha anunciat que el procés seguirà amb total normalitat perquè el govern valencià recorrerà i el ministeri no ha posat cap objecció, com tampoc el Consell Jurídic, òrgan del qual forma part l’expresident Camps.

El PP ha assegurat que en aqueix context el procés d’admissió s’era un desastre i sosté que el Ministeri d’Educació no aprova el decret lingüístic, com tampoc el relacionat amb els concerts educatius.

La portaveu del PP, Isabel Bonig, ha recordat que milers de persones han eixit al carrer a València i Alacant i Educació ha rebut 50.000 queixes en dos anys.

Últimas noticias

Contenido relacionado