Ximo Puig: “Casado és el primer líder que ataca una comunitat sabent que està infrafinançada”

El president de la Generalitat també s'ha referit a la telefonada de Sánchez indicant que li ha recordat el tema de la necessitat d'un finançament just i que confia en què no hi haurà desigualtats.

El president de la Generalitat Valenciana ha reiterat este dimarts el seu malestar per les declaracions de líder Popular Pablo Casado, en les que demanava al Govern en funcions que actuara amb “coherència” i sol·licitara els mateixos ajustos pressupostaris exigits a Andalusia a la Comunitat Valenciana.

Ximo Puig ha afirmat respecte als cometaris de Casado que intentar trencar la convivència entre les comunitats autònomes per qüestions pressupostàries “és el pitjor servei” que li pot fer al país. A més, ha afegit que Casado “és el primer líder nacional que ataca comunitat saben que està infrafinançada”.

De fet, el president de la Generalitat, en la compareixença a la seu del Consell a Castelló, al tradicional acte de Nadal amb la premsa, ha reconegut que la Comunitat “no pot complir mai amb els objectius de dèficit perquè estem infrafinançats”.

LA TELEFONADA DE SÁNCHEZ

D’altra banda, el dirigent socialista autonòmic també s’ha referit a la telefonada rebuda del president del govern en funcions, i ha afirmat que li ha recordat la necessitat “d’un finançament just”, encara que Puig ha reiterat la confiança en què Sánchez siga la garantia per a mantenir l’estat del Benestar.

En este aspecte, i respecte als possibles acords de govern, Puig s’ha referit al fet que “l’única solució perquè hi haja govern és que hi haja un acord amb Podemos i Esquerra Republicana ho permeta”. De fet, ha afirmat que si esta és l’única alternativa, és “perquè el PP no va a fer res des d’una visió generosa”.

Respecte al cost que podria suposar pel possible govern eixe posicionament d’ERC i a la pregunta de què hauria de donar-li el president Sánchez a canvi, a Catalunya, en detriment d’altres comunitats, Puig ha eludit anar més enllà i ha manifestat no tindre “cap dubte” en què “no hi haurà cap tipus de desigualtat!”

CatalanSpanish