Ximo Puig demana a les ministres de Turisme i Benestar Social un acord al més prompte possible sobre el programa de viatges del Imserso

El president envia una missiva a les responsables de totes dues carteres per a traslladar-los la seua "preocupació" per la situació del programa i el seu possible impacte en la Comunitat Valenciana

PublicitatAVL

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha sol·licitat a les ministres d’Indústria i Turisme, Reyes Maroto, i de Sanitat, Consum i Benestar Social, María Luisa Carcedo, la cerca d’un acord al més prompte possible per a donar estabilitat i seguretat jurídica al programa de viatges del Imserso.

El cap del Consell li ha traslladat a totes dues ministres la seua “preocupació” per la situació del Programa de Turisme Social de 2019, que ha quedat paralitzat pel Tribunal Administratiu Central de Recursos Constractuales (Tacrc), dependent del Ministeri d’Hisenda, davant el recurs presentat pels hotelers.

PublicitatRovira  

En les missives dirigides a sengles ministres, Puig considera que “ha d’existir la possibilitat d’acord entre totes les parts”, al mateix temps que afirma entendre “les raons que han portat als empresaris hotelers a impugnar els plecs”.

Per això, exhorta a les ministres a aconseguir un acord “en el termini més breu possible” per a “recuperar la normalitat en l’execució del Programa de Vacances en benefici de tots”, ja que, en paraules del president, aquests viatges són “molt importants per a l’economia de la Comunitat Valenciana i qualsevol distorsió tindria un impacte important”.
El cap del Consell ha valorat la decisió del Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals, dependent del Ministeri d’Hisenda, de suspendre la licitació del nou programa, la qual cosa “permet obrir negociacions amb el sector”. El president també confia que, tal com ha dit el Ministeri de Sanitat, el programa d’enguany estiga garantit.

En aquest sentit, el titular de la Generalitat s’ha mostrat a la disposició de tots dos ministeris per a treballar amb l’objectiu de solucionar la situació. En la carta, Puig assegura que el programa de viatges és “essencial” per al funcionament turístic de la temporada baixa en les principals destinacions valencianes i que constitueix “un dels pilars fonamentals” del sistema turístic, en tindre un gran impacte en els sectors hotelers, de restauració, comerç i oci.

Així mateix, el cap de l’Executiu valencià també ha volgut recordar els “innombrables avantatges” que ofereix per als majors aquest servei que els permet gaudir d'”una vellesa activa” i amplis períodes d’oci.

Publicitat