Ximo Segarra: “Atenc més gent al carrer que en qualsevol lloc de l’Ajuntament”

Ximo Segarra és un dels pocs alcaldes del PP de la província de València, ha conegut anys millors per a ser polític. Ara centra la seua legislatura en el gran repte de generar llocs de treball per tal de fer créixer Benaguasil.

2139
Ximo Segarra

Qui és Ximo Segarra?

Ximo Segarra és un veí més que va nàixer en 1964 en esta població, que durant molts anys ha estat coneguent i coneix cada dia més a la seua gent i tracta d’afrontar aquells reptes que són importantíssims per a esta població, perquè millore. És també pare de dues xiquetes, a les que vol moltíssim, i intenta ser la mateixa persona que ha sigut sempre i tornarà a ser quan deixe de ser alcalde. A mi em sap mal que em diguen alcalde perquè sempre sóc i seré Ximo.

Diries que és un d’activitats grans o xicotetes en l’Ajuntament?

Gran i de calat, però també xicotetes. Una de les que jo estic més satisfet és que la Conselleria de Medi Ambient ens ha fet cas en la reclamació històrica del problema que teníem en el port del Parc Natural del Túria. Vam presentar al·legacions per tal que no es fera la pressa, una muralla de 20 metres d’alçària i diversos quilòmetres de material solt que es va aprovar en l’època de Zapatero. Vam presentar al·legacions demanant que no fora una única presa, sinó diverses preses xicotetes. Però açò també protegia bancals i no podia ni tancar-les, això facilitava a més els robatoris de taronges amb les al·legacions hem aconseguit reduir el territori de bancals protegits i per tant millorar les circumstàncies dels propietaris dels bancals.

Després de dos anys la Diputació de València ens ha ajudat a tindre una connexió entre els depòsits, ja vam fer una inversió molt important per a Benaguasil, que era de 500.000 euros. Farem un canvi d’unes instal·lacions que tenien vora 50 anys i cada vegada que canviava la pressió rebentava.

L’ocupació continua com a gran repte?

Nosaltres com a administració som molt sensibles i ens adherim a qualsevol projecte de treball i ocupació. De fet hem destinat més de 600.000 euros a polítiques per a pal·liar la falta de propostes de treball que poden vindre d’altres àmbits. Volem també proposar una implementació d’empreses i per a això també hem de donar les millors condicions possibles.

Hem creat un viver d’empreses, hem pogut agarrar i tindre unes instal·lacions per tal que la gent jove puga desenrotllar el seu projecte de treball. Volem estar al costat de les persones emprenedores, persones que s’han preparat el seu projecte i donar-li tota l’ajuda possible.

Això no es veu dificultat per la falta de la CV-50?

Sí, les empreses miren per tindre el millor emplaçament, no els val qualsevol. Volen connectar-se a les millors carreteres i estar ben connectades amb la resta de la Comunitat Valenciana. Ens van donar una bofetada molt gran perquè s’havien fet inversions per a fer realitat la finalització des de la CV-35 a l’A-3. Eixa connexió desembossaria el bypass i seria un incentiu per a tota la comarca per al Camp del Túria que ens haguera permés crear nous llocs de treball.

Quin va ser el motiu per a denegar la CV-50?

No ens van donar motiu, ens vam assabentar per la premsa que s’anaven a pagar quasi 3 milions d’euros a l’empresa adjudicatària per la cancel·lació del projecte. La nostra sorpresa va ser que des del plenari vam dir que necessitàvem d’eixa carretera per a créixer com a poble i com a comarca. El Camp de Túria és l’única comarca que creix en població i som uns 160.000 habitants. Necessitem infraestructures perquè estes persones es queden ací.

El PP en les Corts va fer una esmena en les Corts per tal de reclamar en els pressupostos que s’incorporara una partida perquè continuara el projecte de la CV-50 però no hi ha massa expectatives amb el govern actual.

Però Benaguasil tampoc té facilitats de transport públic a banda del metro…

Sempre intentem dir que perquè hi haja més cohesió social s’han de cuidar les infraestructures. No és possible que un veí de Benaguasil tarde 50 minuts en arribar a València que està a 22 km. Si no hi ha millors horaris per al treball i per a l’oci, si en les ciutats no es pot aparcar, cal millorar el transport públic. Segons la Generalitat Valenciana tenim dos línies d’autobusos que no existeixen. Cal apostar per uns serveis públics, però que siguen eficaços. És impossible anar en transport públic de Benaguasil a l’Hospital de Llíria, ens han denegat un autobús circular per la comarca, ni ens accepten la petició de tindre llicències de taxi perquè la gent puga anar a l’hospital.

Pensa que Benaguasil està valorada per la Diputació?

La Diputació és l’Ajuntament dels ajuntaments i havia de vetlar pels problemes que podíem tindre i resulta que té un greu problema amb l’enquistament dels grups polítics de l’actual govern. Això focalitza els esforços en mirar com resoldre els problemes interns, en lloc d’atendre als problemes de les poblacions. No s’actua amb Benaguasil amb la rapidesa que necessitàvem.

Vosté és l’alcalde del poble més gran que té majoria absoluta del PP en la província, que va fer d’eixe cas atípic?

En Benaguasil som uns 11.300 habitants, si estàs en el teu poble i servint al teu poble et dóna peu a què et coneguen més. Jo atenc més gent en el carrer que en qualsevol dependència municipal, això és el que s’espera de la persona que representa l’alcaldia i això fa que la gent no només valore les sigles, sinó que valora qui està al costat de la gent. Jo isc al carrer i sóc Ximo, però encara que m’ha votat la major part de Benaguasil he d’atendre a tots els veïns.

I quin és el principal projecte que voldries tindre acabat abans de 2019?

Tots aquells encaminats a tindre més treball en Benaguasil. El projecte principal per a mi es pensar que la gent de Benaguasil necessita treball, no només per a les persones que els han perdut, sinó també per als que el necessiten per primera vegada. També hem d’apostar per les persones que més ens necessiten i ser solidaris amb els que tenen una pitjor situació. Hem de cuidar els empresaris perquè continuen endavant, hem d’estimular la creació d’empreses i l’obertura de comerços i estar al costat dels emprenedors.

En 2019 tornarem a veure a Ximo Segarra com a cap de llista?

En primer lloc necessitaré comptar amb la família. Però sobretot amb els veïns, si s’ha fet bé ho saps abans de presentar-te.