lunes, 15 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La xinesa Cosco compra el 51% del major terminal del Port de València

La companyia xinesa Cosco Shipping Ports ha pres el control de Noatum, primer operador de terminals portuàries d’Espanya, en comprar un 51% de la seua capital per 203,49 milions d’euros, segons van informar les dues companyies.

La transacció té lloc menys d’un mes després que el Govern espanyol aconseguira aprovar en el Congrés la reforma del règim legal del sector de l’estiba i mentre els treballadors del gremi estan secundats un calendari d’aturs en els ports.

Cosco emmarca l’operació en la seua estratègia d’expansió internacional i en la seua intenció d’estendre la seua activitat cap als ports del Mediterrani, segons indica el grup xinés en un comunicat.
Xina Ocean Shipping (Group) Company, coneguda com a COSCO o COSCO Group, és una de les majors companyies navilieres del món. És una companyia estatal del govern de la República Popular Xina. La seua seu es troba en la Ocean Plaça en el districte Xicheng, Pequín.

Segons la companyia, té en propietat 130 bucs (amb una capacitat de 320.000 TEU) i opera entre més de 100 ports a tot el món. És la cambra major operador de contenidors en nombre de vaixells contenidors i el nové en volum agregat de contenidors.

El grup té sis companyies llistades en borsa i disposa de més de 300 filials subsidiàries en el mercat local xinés i en l’estranger, proporcionant serveis de trànsit, construcció i reparació de vaixells, operacions terminals portuàries, manufacturacions de productes contenarizatas, comerç, finançament, immobiliaris i relacionats amb les tecnologies de la informació. El Grup opera una flota del voltant de 550 bucs, amb una capacitat total de càrrega de 30 milions de tones de pes mort (TPM).

El Grup és la major naviliera de Xina, el major operador en transport marítim de productes a orri i un dels majors del món en esta especialitat.

Últimas noticias

Contenido relacionado