Un xiquet de 4 anys salva la vida de la seua mare en demanar ajuda a la seua família per Whatsapp

Un xiquet de només quatre anys va salvar ahir la vida a València a la seua mare, embarassada de diversos mesos, en aconseguir activar l'ajuda mèdica enviant a la seua família àudios de Whatsapp.

Un xiquet de només quatre anys va salvar ahir la vida a València a la seua mare, embarassada de diversos mesos, en aconseguir activar l’ajuda mèdica enviant a la seua família àudios de Whatsapp.

La dona, que segons la primera valoració mèdica va patir un accident cerebrovascular, va poder ser rescatada a temps i traslladada d’urgència a un hospital de València.

Els fets van succeir entorn de les nou de la nit d’ahir. El servei d’emergències 112 va rebre la trucada d’una persona alertant que hi havia una dona inconscient en el seu domicili i que acabava d’avisar-los el fill de quatre anys de la víctima.

Pel que sembla, la dona, en avançat estat de gestació, va començar a sentir-se indisposada, però va perdre el coneixement abans de poder demanar ajuda amb el seu telèfon mòbil. El xiquet, en veure que no reaccionava, va agafar el telèfon i es va connectar a l’aplicació Whatsapp, des de la qual va començar a enviar àudios als seus familiars relatant que la seua mare estava tirada en el sòl i que no es movia.

La família no va dubtar ni un moment i va demanar ajuda mèdica urgent telefonant al 112, des d’on van activar el protocol enviant al lloc a la Policia Nacional. Els agents van cridar al timbre, però no hi havia resposta, encara que sí que van poder arribar a parlar amb el xicotet a través de la porta. No obstant això, el xicotet no podia obrir perquè la porta d’accés a l’habitatge estava tancada amb clau, així que els agents van demanar la presència urgent dels bombers.

Van ser estos, pertanyents al parc sud dels Bombers de l’Ajuntament de València, els qui van aconseguir obrir finalment la porta, després de la qual cosa van entrar els policies i els sanitaris de l’ambulància del SAMU enviada al lloc. La dona, que estava molt greu, va ser atesa i evacuada immediatament a l’Hospital Clínic, on va ser sotmesa a una intervenció d’urgència per a pal·liar els efectes del vessament cerebral.

CatalanSpanish