Xiva descompta les hores per a les Festes del ‘Torico’ de la Corda

La Federació Espanyola del Bou de Corda (FETC) va presentar al març la "Ruta del Bou de Corda "en la qual s'inclou a Xiva dins d'esta ruta de caràcter nacional

Xiva Torico
Actualitat Valenciana

Després de la presentació del passat dissabte dels festejos, Xiva ja descompta les hores perquè arranquen les Festes del ‘Torico‘ de la Corda.

El dissabte, l’Associació Penya Taurina de Xiva, va presentar les ramaderies i els bous que correran en la corda, disputant-se el Concurs Nacional de Bou d’Entenimentada Vila de Xiva 2018. A més, es va homenatjar a les clavaries de 1968 i 1993, així com a la quadrilla FBI.
Els actes taurins comencen després del dia de la Mare de Déu de l’Asunción, el dijous, 16 d’agost, dia de Sant Roque. La ‘Nit d’Albades’ donarà el tret d’eixida amb l’entrada de bous de corda.

Les típiques carreres del Torico que més d’un miler de seguidors taurins esperen, començaran el divendres, 17 d’agost, i seguiran el dissabte 18 i el diumenge 19. Com mana la tradició, en doble sessió cadascun dels dies, a les 7.30 i a les 18.30 hores. Sis carreres del Torico, on el bou amb la Corda correrà per nombrosos carrers de Xiva.
Fins al 25 d’agost continuaran els actes festius, que es tancaran amb les dues carreres especials del Torico en este dia.

Atractiu turístic
La Federació Espanyola del Bou de Corda (FETC) va presentar al març la “Ruta del Bou de Corda “en la qual s’inclou a Xiva dins d’esta ruta de caràcter nacional. A més, amb el suport i finançament de la regidoria de Festes, han inaugurat enguany el Centre d’Interpretació del Bou de Corda a Xiva, un museu amb documentació sobre la festa.

Enguany s’espera l’arribada de centenars de turistes a Xiva durant estes festes, unes de les més importants del món taurí popular de la Comunitat Valenciana.

Per al regidor de Festes, Turisme i Administració General, Fernando Casanova, “enguany és especial, comptem amb un Centre d’Interpretació i la Ruta Turística Cultural del Bou de Corda, un projecte que ha dut a terme la Penya Taurina en col·laboració amb l’Ajuntament. Després de conéixer l’estudi d’impacte econòmic que la Universitat Politècnica va realitzar sobre les Festes del Torico que es calcula entorn dels 12 milions d’euros, no podem més que motivar-nos més encara a continuar treballant”.

Publicitat