El XIX Fòrum de Ciutats per l’Ocupació reuneix a 12 representants de tota Espanya a Castelló

2153

El XIX Fòrum de Ciutats per l’Ocupació, el primer que s’organitza en Castelló, reunix a 12 representants de més de 100.000 habitants de tota Espanya.
Els ajuntaments d’Alacant, Barcelona, Burgos, Gijón, l’Hospitalet de Llobregat, Lleida, Màlaga, Palma de Mallorca, Sevilla, Santa Cruz de Tenerife, València i Valladolid han estat presents en una taula de debat en la qual els participants han intercanviat experiències i han donat a conéixer alguns dels seus projectes en matèria d’ocupació.
La regidora d’Impuls de l’Activitat Econòmica, Patricia Puerta, ha subratllat la importància de “fomentar aquests espais de col·laboració municipal per a intercanviar experiències i definir bones pràctiques per a impulsar l’ocupabilitat”. En aquest sentit, ha destacat l’aposta de Castelló per un Pla Estratègic d’Ocupació “amb 56 accions en matèria d’ocupació, formació, innovació o emprenedoria com a motors de la generació de noves oportunitats laborals”. La jornada inaugural ha explicat també amb la participació del secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu.
L’emprenedoria, “una de les apostes de Castelló per a fomentar l’ocupabilitat”, ha sigut un dels temes protagonistes de la reunió amb la presentació de beta.coop, la segona cooperativa d’emprenedors existent a Espanya i la primera a la Comunitat Valenciana, la creació de la qual va ser possible gràcies al conveni signat en 2016 entre l’Ajuntament de Castelló i la Federació Valenciana d’empreses Cooperatives de Treball Associat (Fevecta).
Situada en les instal·lacions de l’edifici municipal CIES de la Ciutat del Transport, l’objectiu d’aquest viver d’empreses és que, “cada iniciativa puga comprovar de forma real si el seu projecte funciona i de quina forma pot ser viable, assumint el menor risc, fins que arribe el moment de caminar solos i constituir-se legalment com a empreses cooperatives de treball”.
En la reunió, celebrada en l’Hotel NH Castelló Mindoro, també s’ha incidit en el desenvolupament del projecte CastellóCREA, presentat el passat mes de juliol, el qual situa a l’administració com a intermediària entre les persones aturades i el teixit empresarial de Castelló. Després d’un torn d’intervencions dels representants dels ajuntaments, la jornada conclou amb una visita guiada pel nucli històric de la ciutat i un sopar de treball.