Xixona arranca amb la “rodà d’aixames” la seua agenda nadalenca

A més, el dia 3 els patges reals recolliran les cartes dels xiquets per als Reis Mags, que arriben el 5 de gener.

Imatge: José Manuel Sanrodri

Malgrat les circumstàncies sanitàries, l’Ajuntament de Xixona ha volgut que els seus habitants gaudisquen en la mesura que siga possible de Nadal. I és que si parlem d’etapa nadalenca, ens ve al cap Xixona. No sols és el bressol del torró i la seua Fira de Nadal és coneguda internacionalment, sinó que el municipi continua conservant aqueix esperit de màgia i tradició, rebent-nos amb un preciós Belén allotjat en la falda d’una xicoteta muntanya a l’entrada.

La agenda de Nadal comença amb la “rodà d’aixames”

La situació sanitària complexa en la qual vivim ha provocat que les activitats nadalenques s’hagen reduït, però no la il·lusió i l’esperança. Xixona arranca hui la setmana nadalenca amb la tradicional “rodà d’aixames”, un esdeveniment molt volgut pel poble en què els xiquets recorren els carrers amb torxes enceses.


“Les aixames” estan fetes d’espart i algunes herbes aromàtiques, que en prendre’s desprens una agradable olor i foc, encara que són totalment segures. Una bonica manera de purificar l’ambient i atraure un pròsper 2021. Tindran lloc hui dijous 24 i el dijous 31 de desembre, de 18 h a 20 h en plaça de l’avinguda de la Constitució.

Els Reis Mags arriben a Xixona


A més, el 3 de gener de 11 h a 13 h, els patges reals recolliran les cartes que xiquetes i xiquets han escrit als Reis Mags. Ho faran en diferents ubicacions del municipi per a evitar aglomeracions.

I el 5 de gener arriba el dia més esperat pels xicotets xixonencs, l’arribada dels Reis Mags.A les 17:30 h les seues Majestats recorreran els carrers de Xixona.
I per a acabar l’agenda de Nadal, llançaran un castell de focs artificials a les 20 h que il·luminarà els carrers d’este bonic poble de l’interior d’Alacant.

CatalanSpanish